Met slechts 140.000 inwoners is Podgorica de bescheiden hoofdstad van Montenegro. De naam van de stad werd ooit veranderd in Titostad maar dat werd in de jaren negentig weer teruggedraaid. Podgorica is een stad waar je je prima voor een dag kunt vermaken, zie onze Podgorica reistips!

Bezienswaardigheden in Podgorica

Hoewel je je niet hoeft te vervelen in de stad moet je er ook niet op rekenen dat je in een indrukwekkende metropool belandt bent. Het aantal bezienswaardigheden in Podgorica is vrij beperkt. Zo is de Georgskerk uit de 10e eeuw zeker één van de belangrijkste Podgorica reistips net als de citadel en de oud brug. Ook Duklja, ruïnes van een oude Romeinse stad zijn erg interessant. De opvallende Hristovog Vaskrsenja (orthodoxe kathedraal mag je zeker tijdens je bezoek aan Podgorica niet overslaan!

Milleniumbrug in Podgorica

Milleniumbrug in Podgorica

Podgorica

Podgorica

Op de milleniumbrug die over de Moraca rivier loopt en de stadsdelen van Podgorica met elkaar verbindt zijn de inwoners van de stad erg trots. De brug dat wat denken aan de Erusmusbrug in Rotterdam.

Vervoer naar Podgorica

Er zijn een aantal manieren van vervoer naar Podgorica mogelijk en infrastructuur in en rondom de stad is nog altijd flink in ontwikkeling. In de komende jaren zal de stad nog beter te bereiken zijn. Van de vervoersmogelijkheden hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet.

Vliegen naar Podgorica

Podgorica heeft een eigen internationaal vliegveld, Golubovci airport. Vanuit de luchthaven van Podgorica worden vluchten naar andere steden op de Balkan uitgevoerd zoals Zagreb, Belgrado, Ljubljana en Skopje. Ook kan je vanaf de luchthaven naar enkele grote Europese steden vliegen zoals Londen, Wenen, Warschau, Parijs, Milaan, Rome, Zurich en Moskou.

Wil je vanuit Nederland naar Podgorica vliegen, dan kan je het beste overstappen in Zagreb, Milaan of Warschau. Een vliegticket naar Podgorica boek je al vanaf €39 per enkele reis.

Trein naar Podgorica

Ook is het mogelijk om per trein naar Podgorica te reizen. Wel moet je er rekening mee houden dat treinen binnen Montenegro erg langzaam rijden. Wil je vanuit Nederland per trein naar Podgorica reizen, dan kan je het beste naar Belgrado in Servië reizen en vanuit daar door naar Podgorica. Met een interrail pas ben je voor voordeliger uit dan met losse treintickets. Losse treintickets naar Podgorica boek je vanaf ongeveer €140 retour maar prijzen lopen snel op.

Ook vanuit de havenstad Bar rijden er treinen naar Podgorica.

Auto naar Podgorica

Met de auto naar Podgorica rijden is natuurlijk ook een optie. Wel moet je er rekening mee houden dat de wegen in het zuiden van de Balkan niet heel goed zijn er je soms vrij lang over doet. Reis je van Nederland per auto naar Podgorica, dan moet je op zeker twee dagen reistijd rekenen. Je kunt beter een auto huren op het vliegveld van Podgorica of Belgrado als je door Montenegro wilt gaan reizen. Al vanaf €26 per dag kan je via Europcar.nl een auto huren.

Podgorica hotel tips

Overnachten in Podgorica is geen probleem. Er zijn aardig wat hotels waar je terecht kunt. De meeste hotels liggen in en rondom het centrum van Podgorica. Vaak kan je vanaf €30 per kamer per nacht al een prima hotel boeken. Ook zijn er goedkope hotels in Podgorica te vinden. Al vanaf €12 kan je in een B&B of hostel overnachten. Ook zijn er veel appartemeten in de stad te vinden. Via sites als Agoda.com of Booking.com kan je eenvoudig online je hotel in Podgorica boeken.

Hotel Eminent

Een leuk hotel in Podgorica is hotel Eminent. Het hotel ligt op 150 meter van het centrum van Podgorica vandaan en kan je al boeken vanaf €28 per nacht inclusief ontbijt. Het 3-sterren hotel biedt kamers met aparte bedden of met tweepersoonsbedden. Een echte aanrader!

Meer Podgorica reistips

Ben je op zoek naar nog meer Podgorica reistips? Dan raden we je aan om een reisgids voor Montenegro te kopen. Zelf vinden we Lonely Planet en Rough Guide de beste reisgids voor Montenegro.

[rwp_snippets box=”0″]
[rwp_box_form id=”0″]

Geef een reactie