Wil je er in het weekend even lekker tussenuit maar wil je niet al te lang reizen en niet te veel geld kwijt zijn voor je reis? Dan is een weekendje weg ideaal. Zo kan je op stedentrip naar Berlijn, Parijs of Londen of een minder bekende stad of even naar de rustige Belgische Ardennen of de Eifel in Duitsland. Bekijk het aanbod stedentrips en andere leuke bestemmingen voor je jweg!

Goedkoop weekendje weg

Als je op zoek bent naar een goedkoop weekendje weg, dan is het raadzaam om niet op al te korte termijn te boeken. Reis je per trein of vliegtuig, dan geldt meestal: hoe eerder geboekt, hoe voordeliger je ticket. Wil je een goedkoop weekendje weg boeken, boek dan een paar maanden voordat je vertrekt zodat je zeker weet dat je niet te veel betaald. Heb je geen keuze en weet je pas op korte termijn dat je er even tussenuit wil gaan, dan is het niet anders natuurlijk! Om zo voordelig mogelijk uit te zijn is het ook erg aan te raden om buiten de drukke periodes om te reizen. Half Nederland zal er in de kerstvakantie, herfstvakantie of krokusvakantie op uit gaan. Prijzen liggen daarom in deze periodes hoger dan in het laagseizoen, op momenten dat veel minder mensen reizen. Heb je keuze, kies dan voor een reis buiten de drukke periodes om en bespaar veel geld op je weekendje weg!

Leuke bestemmingen voor een weekendje weg

Smaken verschillen natuurlijk maar veel reizigers zoeken vaak voor een stedentrip bestemmingen als Berlijn, Londen en Parijs op. In deze sfeervolle steden is veel te doen en te beleven en je bent er relatief snel. Per trein reis je al naar Parijs in iets meer dan 3 uur! Wil je de massa ontlopen en liever toch iets dichter bij huis blijven, dan zijn Belgische steden als Brugge, Gent, Leuven of Antwerpen zeker aan te raden. In Duitsland zijn Keulen en Hamburg echt leuke bestemmingen voor een weekendje weg!

Hou je meer van rust en natuur, dan kan je de Belgische Ardennen opzoeken of naar de Eifel in Duitsland gaan.

Geef een reactie