Tijdens een wandelvakantie kan je even heerlijk tot rust komen en kom je op plekken waar haast een stress geen deel van uitmaken. Bergachtige regio’s zijn bij veel wandelaars erg in trek. Het zal dan ook geen verassing zijn dat de meeste wandelvakanties worden aangeboden in landen als Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Groot-Brittannië, Zwitserland en Oostenrijk.

Populariteit van wandelvakanties

Jaar op jaar worden wandelvakanties populairder. Het aanbod wordt steeds groter, het aantal reisorganisaties dat wandelreizen aanbied neemt toe en ook het aantal wandelbestemmingen neemt flink toe. Hoewel de Alpenlanden en Spanje en Groot-Brittannië nog altijd erg populair zijn, worden wandelbestemmingen als Noorwegen, Slovenië, Ijsland, Kroatië en Ierland ook steeds populairder.

Wandelreizen buiten Europa

Ook landen buiten Europa raken steeds meer in trek. De combinatie van natuur en (een vrij onbekende) cultuur lijkt steeds meer wandelaars erg aan te spreken. Zo kan je in landen als Vietnam, Japan, India, Nepal, Kirgizië, Peru, Canada en de Verenigde Staten (bijvoorbeeld Alaska), Zuid-Afrika of Marokko tegenwoordig ook deelnemen aan georganiseerde wandelvakanties.

Privé of met een groep?

De keuze voor een bepaald land kan je ook af laten hangen van het type wandelvakantie dat je het meeste aanstaat. Kies je voor een privé wandelvakantie of liever voor een groepsreis? Veel wandelaars verkiezen een groepsreis boven een privéreis omdat je tijdens je reis vaak leuke contacten opdoet. Als je singel bent is de keuze voor een groepsreis vaak voor de hand liggend! Nadeel van een groepsreis is dat je minder vrij bent om te doen en laten wat en wanneer je zelf wil. Je volgt immers de groep!

Waar kan je wandelvakanties boeken?

Er zijn behoorlijk wat aanbieders van wandelvakanties en wandelreizen. Aktiva Tours is een organisatie met een groot aanbod en kunnen wij uit eigen ervaring van harte aanbevelen. Voor wandelreizen buiten Europa is SNP natuurreizen een goede organisatie die veel mooie reizen aanbiedt.

Geef een reactie