Wil je een rondreis gaan maken naar verre bestemming zoals Azië, Afrika, Noord-Amerika of Zuid-Amerika? Bekijk het hele aanbod verre reizen van diverse reisorganisaties en ontdek de mooiste, voordeligste en meest complete reizen zodat je de perfecte reis kunt maken!

Samen of alleen

Wegdromen bij een tropisch eiland met een azuurblauwe zee, inheemse stammen bezoeken in een afgelegen deel van de jungle of een excursie door een prachtig berggebied, tegenwoordig is het allemaal mogelijk. Er zijn veel mogelijkheden. Wel zal je eerst moeten afwegen of je alleen of samen met een vriend of partner zou willen reizen of toch liever in groepsverband. Beide hebben hun voordelen maar ook nadelen.

Bouwsteenreis

Ga je voor de een individuele verre reis, dan kan je dat op eigen gelegenheid regelen of geheel naar eigen wens laten regelen door een reisorganisatie. Bij deze bouwsteenreizen kan je zelf je bestemmingen kiezen, vorm van vervoer, soorten accommodaties kiezen en ook aangeven of je ergens een gids wilt gebruiken. Ook kan je zelf de duur van je reis en start-en eindpunt bepalen. Je bent dus erg vrij maar betaalt vaak wat meer dan wanneer je deel neemt aan een georganiseerde groepsreis.

Georganiseerde groepsreis

Bij een georganiseerde groepsreis heb je een vast reisprogramma met een reisbegeleider en soms lokale reisgidsen. Ze leiden een groep van vaak 7 tot soms wel 30 reizigers langs de mooiste plekken en bezienswaardigheden van één of meerdere landen en regelen de logistiek onderweg. Voor problemen van medische aard of logistieke aard kan je bij je reisleider terecht. Nadeel van een groepsreis is dat je minder vrij bent om te gaan en staan waar je zelf wilt omdat je immers aan je reisschema gebonden bent. Ook kan het zijn dat de groep of reizigers in de groep tegenvallen. Natuurlijk kan het omgekeerde ook waar zijn. Groot voordeel is dat de kosten vaak een stuk lager zijn dan bij een bouwsteenreis omdat je immers de kosten voor vervoer en reisbegeleiding deelt.

Beste verre reizen aanbieder

Tegenwoordig zijn er behoorlijk wat aanbieders van verre reizen. Elke organisatie pakt het vaak weer net even iets anders aan. De ene werkt met Engelstalige reisleiders terwijl de andere organisatie weer met hele grote groepen werkt. Natuurlijk hangt je voorkeur voor een reisorganisatie van verre reizen af van meerdere dingen. Zo zijn route, groepsgrootte en reusduur vaak erg bepalend. Uit eigen ervaring raden wij Koning aap, Sawadee en Djoser erg aan!

Leukste landen voor een verre reis

Indien je er nog niet uit bent waar je naartoe op reis zult gaan, kunnen we je misschien een stukje op weg helpen met onderstaande overzicht van verre reizen bestemmingen. We hebben naar eigen mening een overzicht opgesteld met de leukste landen voor een verre reis.

Beginners
Enige ervaring
Redelijk ervaren
Heel ervaren

Geef een reactie