Een rondreis per trein is vaak een onvergetelijke ervaring. Treinen komen op plekken waar je met de auto vaak niet kunt komen. Reis door landen als Zwitserland, Noorwegen, Schotland of Italië en ontdek de mooiste plekken en steden tijdens je reis! Bekijk het volledige aanbod treinrondreizen.

Populaire treinrondreizen

Er bestaan behoorlijk wat treinrondreizen binnen Europa maar ook daarbuiten. Binnen Europa is Zwitserland treinrondreis bestemming nummer één. Daarna volgen landen als Noorwegen en Schotland. Maar ook in landen als Frankrijk, Italië en Oostenrijk kan je prachtige treinrondreizen maken.

Zwitserland

Zwitserland is bij uitstek een land om een treinreis in te maken. Reis per Bernina express, Glacier express, Golden Pass of Centovalli express dwars door de Zwitserse bergen heen, door lange tunnels, langs diepe ravijnen en over besneeuwde bergpassen. Laat sfeervolle dorpjes aan je voorbij gaan en bereik per trein de hoogste bergtoppen. Diverse organisaties van treinrondreizen in Zwitserland bieden treinrondreizen aan waarbij je met één of meer van bovengenoemde panoramatreinen reist.

Noorwegen

Ook Noorwegen is een land waar je prima met de trein uit de voeten kunt. Bezoek per trein de indrukwekkende Noorse fjorden, het hooggebergte in het binnenland en diverse gezellige steden als Bergen, Trondheim of Stavanger.

Schotland

Ook Schotland is een prachtige bestemming voor een treinrondreis. Reis per trein langs de moerassen, door het ruige Schotse hoogland en langs rotsachtige eilanden. Doe onderweg steden als Edinburgh en Ford William aan maar ook plaatsen waarvan je de naam misschien niet eens kunt uitspreken! Ook een treinrondreis door Schotland is een enorm mooie ervaring.

Waar kan je treinrondreizen boeken?

Er zijn meerdere manieren om een treinrondreis te boeken. Uiteraard kan je op eigen gelegenheid met bijvoorbeeld een interrail pass je reis samenstellen. Let erop dat de pas lang niet overal geldig is en dat soms toeslagen voor reserveringen nodig zijn. Een tweede optie is via een gespecialiseerd reisbureau. Ook bij de ANWB kan je een individuele treinrondreis boeken.

Geef een reactie