Road trips

Wil je een roadtrip gaan maken? Bekijk onze handige tips voor roadtrips en ontdek zo de leukste routes, mooiste bezienswaardigheden onderweg en de beste plekken om te overnachten op de route!

Vrijheid, blijheid

Het fijnste aan een roadtrip is voor veel reizigers het gevoel van vrijheid. Je bent niet afhankelijk van een bus, trein of vliegtuig en kan gaan waar en wanneer jij wilt. Maar je een mooie roadtrip door Europa, en ben je op een plek die je goed bevalt, dan kan je nog wat langer blijven. Bevalt een plek niet goed of is het er erg regenachtig, dan kan je inpakken en doorreizen naar een bestemming die wel naar wens is.

Accommodaties voor een roadtrip

Als je een roadtrip maakt zal je onderweg moeten overnachten. Je kunt hiervoor vooraf je hotels uitzoeken en boeken of je kunt kijken of je ter plekke wat kunt regelen. Natuurlijk kan je ook vlak voor aankomst in een bepaalde plaats online even snel nog wat boeken. Hier zijn handige apps voor. Wel moet je er rekening mee houden dat in drukke periodes zoals de zomervakantie of meivakantie veel accommodaties al zijn volgeboekt. Reis je in een drukke periode, dan is het raadzaam om je accommodaties al vooraf te boeken.

Naast hotels kan je natuurlijk onderweg ook op campings overnachten. In landen als Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Spanje zal het vrij eenvoudig moeten zijn om een camping te vinden. In andere landen is dat misschien wat lastiger. Met dit handige campingoverzicht vind je snel en eenvoudig een geschikte camping.

Leuke routes voor roadtrips

Voordat je op reis gaat moet je natuurlijk globaal een reisroute voor je roadtrip bepalen. Het is handig om jezelf hiervoor enkele vragen te stellen. Zoek je de zon op? Spreek je wel Frans of Italiaans? Wat is je budget?

Geef een reactie