Het valt niet altijd mee om een geschikte reis te vinden wanneer je op reis met kinderen wilt gaan. De meeste organisaties bieden vooral reizen aan voor koppels, singels, jongeren of senioren. Het aanbod van reizen voor gezinnen, zeker met alleenstaande ouders, is vrij beperkt. We hopen je daarom een handje op weg te helpen!

Bestemmingen voor het reizen met kinderen

Natuurlijk verschil het reisaanbod per bestemming per touroperator. Ga je op reis met kinderen, dan is het wel handig om enig idee te hebben van het type vakantie dat je wilt gaan houden. Wil je de bergen in trekken, zoek je liever het strand van de Middellandse zee op of ga je het liefste naar een verre bestemming om een mooie rondreis te maken? Zo zijn er aanbieders van reizen voor families in Europa maar zijn er ook reisorganisaties die juist alleen familiereizen aanbieden naar verre bestemmingen zoals Zuidoost-Azië of Zuid-Amerika. Dit soort bestemmingen voor het reizen met kinderen neemt de laatste jaren flink in populariteit toe. Reizen met verre bestemmingen voor families kan je boeken via bijvoorbeeld Koning Aap, Summum of Sawadee. Je reist dan met een groep een aantal weken door een of meerdere landen. Bij organisaties als Riksja travel en 333travel kan je zelf je reis samenstellen en reis je dus niet in groepsverband maar individueel. Je kunt je reis zo gek maken als je zelf wilt.

Zoek je het dichter bij huis, dan kan je op reis met kinderen via organisaties als Kras.nl en Natuurlijkreizen.nl.

Op één locatie verblijven

Zie je een rondreis niet zo zitten maar wil je liever op één locatie verblijven, dan kan je via organisaties als Aktivatours.nl of Eliza was here leuke reizen boeken. Deze organisaties bieden reizen naar landen rond de Middelandse zee aan en landen als Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Zwitserland.

Geef een reactie