Veel Nederlanders zijn er gek op, kamperen. Vooral in de zomervakantie trekken duizenden Nederlanders eropuit met tent of caravan om uiteindelijk neer te strijken op een camping die voldoet aan hun wensen. Eenmaal aangekomen wordt de tent opgezet of de voortent aan de caravan vastgemaakt en de luchtbedden opgeblazen om vervolgens even lekker met een biertje in de hand bij te komen van de lange reis!

Populaire landen om te kamperen

Landen die vooral populair zijn onder kampeerders zijn Frankrijk (natuurlijk), Duitsland, Italië, Spanje en Oostenrijk. Wat minder vaak door kampeergasten bezocht maar toch nog wel redelijk vaak zijn landen als België, Groot-Brittannië, Denemarken en Noorwegen. Deze kampeerbestemmingen zijn nog niet ontdekt door de massa vanwege het weer of de lange reisafstand en voorzieningen zijn daardoor vaak ook iets beperkter. Campings in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Oostenrijk zijn er in grote getale. Via ANWB-campings kan je een groot aanbod campings vinden die gekeurd zijn en dus aan vrij hoge eisen voldoen!

Camping tips

Omdat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien hebben we voor de tien belangrijkst kampeerlanden een overzicht gemaakt met de leukste campings. Per land vind je diverse camping tips die we op basis van onze ervaringen uitgekozen hebben. Ze springen eruit vanwege hun prachtige liggen, perfecte service en voorzieningen of vanwege andere opvallende pluspunten. Bekijk per land onze camping tips en vind zo de camping die het beste bij je past!

Zelf een tent of caravan meenemen of huren?

Ga je op de camping staan, dan kan je ervoor kiezen om zelf je tent of caravan mee te nemen. Je bent dan verzekerd van je eigen vertrouwde overnachtingsplek en voorzieningen. In de manieren van reizen wordt je dan wel beperkt aangezien je wat minder snel je tent of caravan in het vliegtuig of de trein meeneemt naar je vakantiebestemming. Daarom kan je er ook voor kiezen om op een camping een tent, caravan of stacaravan te huren. Grote voordeel is dat je niet zo hoeft te sjouwen en dus ook verder weg kunt gaan. Portugal, Spanje en Noorwegen worden zo stukken beter bereikbaar aangezien je niet per vliegtuig of trein kunt reizen! Diverse organisaties bieden de mogelijkheid tot het huren van een tent, caravan, stacaravan of andere accommodatie aan. Zo kan je bijvoorbeeld via huureentent.nl eenvoudig je accommodatie regelen!

Geef een reactie