Ze zijn immens populair onder Nederlanders, fietsvakanties. Elk jaar gaan er weer duizenden actievelingen op uit om per fiets de wereld te verkennen. Soms op eigen gelegenheid en volgens eigen planning, maar soms ook als georganiseerde fietsreis. Via diverse organisaties kan je een fietsvakantie boeken waarbij route, overnachten en soms ook bagagevervoer geregeld is!

Bestemmingen voor een fietsvakantie

In behoorlijk wat landen kan je een fietsvakantie houden. De twee populairste landen zijn echter Duitsland en Frankrijk. In beide landen vind je veel fietsroutes die je op eigen gelegenheid kunt volgen maar je kunt ook een georganiseerde fietsreis via een reisorganisatie boeken. Ook is het natuurlijk mogelijk om in landen als Groot-Brittannië, België, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje en Ierland fietsvakanties te boeken. Het aanbod per land is echter wel kleiner dan de twee populairste fietsvakantielanden.

Fietsvakanties buiten Europa zijn ook een optie. Vooral in Azië is er een flink aanbod van fietsvakanties via diverse reisorganisaties. Vervoer van je fiets in het vliegtuig is dan vaak inbegrepen of kan je laten regelen.

Waar kan je een fietsvakantie boeken?

Er bestaan diverse organisaties of touroperators waar je fietsvakanties kunt boeken. Uit eigen ervaring kunnen wij zeker Aktivatours.nl aanraden. Deze organisatie is gespecialiseerd in fietsvakanties en fietsreizen en heeft een groot aanbod binnen Europa. Boek je een fietsvakantie, dan zit daar vaak accommodatie, navigatie en soms ook bagagevervoer bij. In sommige gevallen ook het vervoer naar begin-en eindpunt van de fietsroute.

Geef een reactie