Als je zin hebt om een rondreis te maken naar een verre bestemming en je reist met kinderen, dan zijn lang niet alle reizen even geschikt voor je. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen zijn sommige reizen misschien te intensief, mogen er überhaupt geen kinderen mee of is een reis wellicht te saai voor ze als de reis bijvoorbeeld teveel om de cultuur van een land draait. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat reisorganisaties die speciale familierondreizen naar verre bestemmingen aanbieden!

Waarom een familierondreis boeken?

Het grote voordeel van een familierondreis is dat de reis voor een groot deel is ingesteld op kinderen. Er wordt zowel rekening gehouden met kinderen als volwassenen. Het uitgaanspunt is dat beiden het naar hun zin hebben tijdens hun reis. Zowel kinderen als volwassenen komen aan hun trekken.

Ook erg belangrijk is dat er vaak meerdere families meegaan op een georganiseerde familierondreis. De kans is dus vrij groot dat er meerdere kinderen meereizen waardoor de kinderen onderling ook contact kunnen maken. Zo hebben ze meer te doen en zullen ze zich bijvoorbeeld minder snel vervelen tijdens lange busritten.

Verre reis met kinderen
Rondreizen met kinderen

Bestemmingen van familierondreizen

Door het vrij grote aanbod van familierondreizen is ook het aantal bestemmingen behoorlijk groot. Buiten Europa zijn bestemmingen in Azië erg populair. Het reizen door landen als Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos, Indonesië of Maleisië is vrij makkelijk met kinderen. Daarom zijn deze landen ook ideale bestemmingen om met kinderen te bezoeken. Ook zijn de Verenigde Staten, Peru en Bolivia erg in trek,

Waar kan je familiereizen boeken?

Tegenwoordig kan je bij heel wat reisorganisaties familiereizen boeken. Zo hebben Koning Aap, Djoser, Sawadee, Van Verre, TravelWorld.nl en Summum een behoorlijk groot aanbod. Bestemmingen variëren enorm. Wil je een individuele familierondreis gaan maken, dus niet als deel van een groep, dan kan je een bouwsteenreis boeken. Je kunt dan alleen met je eigen familie een bestaande rondreis maken of zelf een reis laten samenstellen, geheel op basis van je eigen wensen! Bouwstenen worden aangeboden door 333travel en Risksja Travel.

Geef een reactie