Veel van de wereld zien, veel vrijheid hebben en onafhankelijk zijn, een reis per camper is voor behoorlijk wat reizigers de ideale manier van reizen. Je kunt op elk moment beslissen om door te reizen of om juist nog wat langer te genieten van je huidige locatie. Dat alles zonder met je koffers te sjouwen en steeds opnieuw in-en uit te pakken. Het huren van een camper kan op veel plaatsen en in veel landen.

In welke landen is het huren van een camper mogelijk?

Er zijn behoorlijk wat plaatsen op de wereld waar je een camper kunt huren om mee rond te reizen. Natuurlijk kan dat in Nederland, er zijn genoeg aanbieders van huurcampers. Ook in veel andere landen is het huren van een camper mogelijk. Sommige, voornamelijk westerse landen, bieden de ideale omstandigheden om met een camper rond te trekken. Denk aan landen als Australië, Nieuw-Zeeland, De Verenigde Staten en Canada.

Wat kost het huren van een camper?

Heb je het idee om een camper te gaan huren om de weide wereld te gaan verkennen? Prijzen verschillen vaak flink per land en locatie. Zo is de vanaf prijs voor het huren van een camper in Australië slechts €43 per nacht en moet je ongeveer op €75 per nacht rekenen als je in Nederland een camper gaat huren. Natuurlijk is de ene camper de andere niet. Voorzieningen kunnen flink van elkaar verschillen. De goedkoopste campers zijn vaak erg basic terwijl de wat duurdere wat meer voorzieningen hebben en ook meer ruimte en comfort bieden.

Bij welke organisaties is het huren van een camper mogelijk?

Er zijn in Nederland tegenwoordig flink wat organisaties waar het mogelijk is om een camper te huren. Camptoo.nlen Worldwidecampers zijn daar enkele voorbeelden van en hebben het grootste aanbod campers. Vanwege het grote aanbod en de vele contacten en huurlocaties kunnen ze vaak ook de laagste huurprijs voor campers aanbieden. De meeste van deze organisaties zijn bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds aangesloten zodat je bij eventuele problemen gedekt bent. Boek je een camper direct bij een buitenlands bedrijf, dan heb je geen back-up bij eventuele problemen die je ondervindt.

Voorzieningen in huurcampers

Besluit je er één te gaan huren, dan doe je er verstandig aan om even goed na te gaan welke voorzieningen je onderweg nodig denkt te hebben. Sommige campers hebben bijvoorbeeld geen sanitair aan boord, bij andere campers heb je weer beperkte kookmogelijkheden en weer andere campers zijn er krap en smal. Als je voor langere tijd weg gaat ie enig comfort en gemak wel erg handig. Ook is de elektriciteitsvoorziening een belangrijk aandachtspunt. Sommige campers hebben zonnepanelen op het dak zodat ze zelfvoorzienend zijn als het op elektriciteit opwekken komt. Anderen hebben dat niet waardoor je op je accu bent aangewezen of een oplaadpunt. Denk dus vooraf goed na over je wensen en benodigdheden.

Geef een reactie