Reis je liever niet in een groep maar alleen, met een vriend of je partner? En vind je de rondreizen naar verre bestemmingen wel leuk maar wil je het toch liever net even wat anders zien? Dan zijn bouwstenen de ideale uitkomst voor jou! Bij diverse reisorganisaties kan je met bouwstenen je eigen reis samenstellen.

Waarom voor bouwsteenreizen kiezen?

Bouwsteenreizen zijn ideaal voor reizigers die liever toch zelf hun reis uitstippelen maar het niet zien zitten of geen tijd hebben om alles zelf te regelen. Voor het regelen (vooral het vervoer, overnachtingen, begeleiding zoals gidsen en eventuele excursies) maken ze liever toch gebruik van de expertise en ervaring van een betrouwbare reisorganisatie. Je hebt dus wel de voorpret van het uitzoeken en plannen van je reis, maar je bent geen tijd kwijt aan al dat geregel. Je kunt in grote lijnen zelf je route bepalen, hoelang je op een bepaalde plek zou willen blijven, welke bezienswaardigheden je wilt gaan bekijken, in wat voor soort accommodaties je wilt verblijven en hoe je van de ene naar de andere plaats reist. Vaak is het handig om een vrijblijvende offerte voor een bouwsteenreis aan te vragen. Zo kan je precies zien of je idee goed is uitgewerkt en wat de kosten voor je plan precies zijn. Is het niet naar wens of is het qua budget niet haalbaar? Dan kan je de offerte laten aanpassen of eventueel bij een andere aanbieder gaan informeren.

Welke reisorganisaties bieden bouwstenen aan?

Er zijn een aantal reisorganisaties die bouwstenen aanbieden. Riksja Travel en 333travel zijn naar onze mening de twee beste organisaties. Ze hebben jarenlange ervaring en een mooi basispakket dat je kunt aanvullen met een flink aantal uitbreidingen. Mocht je daarnaast nog aanpassingen of uitbreidingen wensen, dan kan dat vrijwel altijd besproken worden. Je kunt het vaak zo gek niet maken!

Bouwstenen voor verre reizen

Er bestaan voornamelijk bouwstenen voor verre reizen, vooral voor landen en regio’s op andere continenten. Veel reizigers zijn hier nog onbekend en kunnen zodoende prima wat hulp met het uitvoeren van hun reis gebruiken. Voor landen binnen Europa bestaan er ook bouwstenen maar het aanbod is wel een stuk kleiner omdat de vraag ook minder groot is. Veel reizigers weten binnen Europa immers hun weg beter te vinden!

Geef een reactie