Het is belangrijk om voor je reis te checken of er inentingen voor Zwitserland nodig zijn. Hier vind je betrouwbare informatie over eventuele vaccinaties die je nodig hebt om gezond op reis te gaan.

In Zwitserland zijn geen inentingen verplicht gesteld. Je kunt dus zonder inentingen op reis gaan. Er zijn wel bepaalde inentingen die worden aanbevolen. Hieronder de aanbevolen inentingen;

Tekenencefalitis (TBE)

Als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen, dan wordt er wel een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen. Het gaat dan om de reisperiode van maart tot en met november.

Indien je een vaccinatie tegen tekenencefalitis neemt, worden er 3 vaccinaties gegeven. Na de eerste vaccinatie zit er één maand tussen, na de tweede zes tot dertien maanden. Je kunt dit ook versneld laten doen met twee inentingen. Dan zitten er 2 weken tussen de eerste en tweede vaccinatie. Je bent dan gedeeltelijk beschermd, dus is het aan te raden om na je reis een eventuele derde vaccinatie te halen. Je kunt dus het beste een half jaar voor je gaat reizen al beginnen met de vaccinaties.

Tekenencefalitis (TBE) wordt veroorzaakt door besmette teken die het TBE-virus van dier naar dier en soms naar mens overdragen. De meeste mensen die besmet zijn geraakt met het virus worden niet ziek of krijgen milde klachten 7 tot 14 dagen na de tekenbeet, maar het is mogelijk om later een ontsteking te krijgen in de hersenen, hersenvliezen en ruggenmerg. Een ziekenhuisopname is dan noodzakelijk.

Zwitserland vaccinaties allereistips

Inentingen voor Zwitserland zijn dus niet verplicht, maar wilt u meer informatie over vaccinaties op reis, klik dan hier

Hygiëne in Zwitserland

Zwitserland staat bekend om zijn netheid en hygiëne. Dus wanneer je op reis gaat naar Zwitserland weet je dat het op het gebied van hygiëne goed zit. Kans op een bacterie oplopen kan net als in Nederland, maar die kans is niet heel groot.

Geef een reactie