Zwitserland heeft de standaard feestdagen die wij ook kennen, zoals Pasen, Kerstmis en Nieuwjaar. Ze hebben ook een nationale feestdag die voor heel Zwiserland geldt. Ze vieren hun nationale feestdag op 1 augustus. Ook kennen de verschillende kantons hun feestdagen. Hier zie je dan vaak de lokale gebruiken en tradities terug. Dit wordt soms groot gevierd met culturele manifestaties. Hieronder zie je de feestdagen in Zwitserland weergegeven.

De belangrijkste feestdagen in Zwitserland

Ga je een reis door Zwitserland maken? Houd dan in je planning rekening met de feestdagen die worden gevierd. Het kan zijn dat de winkels gesloten zijn met bepaalde feestdagen. De belangrijkste nationale feestdagen in Zwitserland zijn:

[supsystic-tables id=14]

Naast de bovenstaand genoemde feestdagen zijn er nog meer feestdagen die gevierd worden. Soms wordt een feestdag alleen in een specifieke kanton gevierd.

Wil je weten wat je te wachten staat op bepaalde feestdagen tijdens je reis? Kijk dan op de website van Verkeersbureau Zwitserland. Zo voorkom je vervelende situaties en gesloten deuren als je op reis bent in Zwitserland.

Geef een reactie