Het is altijd belangrijk voor je op reis gaat naar Zweden of welk land dan ook om goed na te gaan of er inentingen nodig zijn en hoe het met gezondheid en hygiëne zit. Daarom hebben we de belangrijkste punten over hygiëne, gezondheid en inentingen voor Zweden voor je op een rijtje gezet.

Verplichte inentingen voor Zweden

Er zijn geen verplichte inentingen / vaccinaties voor Zweden nodig. Ook als je voor een langere periode (meer dan een maand) door Zweden gaat reizen zijn er geen speciale inentingen nodig.

Gezondheid en hygiëne in Zweden

Met de hygiëne in Zweden is het vrijwel hetzelfde gesteld als in de meeste ander Europese landen. Kans op een bacterie oplopen is natuurlijk overal mogelijk maar de kans hierop is klein in Zweden. Ga je off the beaten track zoals bijvoorbeeld een meerdaagse excursie door Lapland maken, let er dan op dat je voedsel goed is doorgekookt of gebakken. Een voedselvergiftiging oplopen tijdens je reis is geen pretje en zonde van je tijd.

Teken in Zweden

Zweden is een uitgestrekt land met veel bossen, meren en grasland. Er komen zodoende in deze gebieden teken voor. Zeker in de periode van maart tot en met november. Controleer jezelf daarom goed op eventuele tekenbeten en neem de nodige voorzorgsmaatregelen (zoals het meenemen van een tekenkit). Teken encefalitis komt voornamelijk in het zuiden van Zweden voor.

Muggen in Zweden

Muggen zijn geen onbekende gasten in Zweden. Ga je de natuur in en overnacht je daar ook, dan is het raadzaam om muggenwerende spray zoals DEET en een klamboe om veilig in te kunnen slapen mee te nemen.

Wil je weten waar je je kunt laten vaccineren of wil je gewoon meer weten over inentingen voor Zweden? Wij raden de website vacciniatiesopreis.nl aan.

Geef een reactie