Vanuit Nederland is vervoer naar Spanje op verschillende manieren mogelijk. Op deze pagina geven we aan hoe je met de auto, trein, bus en vliegtuig naar Spanje kunt reizen, hoe lang je erover doet en wat de kosten zijn zodat je een goede afweging kunt maken. Je reis begint bij het vervoer naar Spanje toe.

Vliegen naar Spanje

Er gaan vanuit Nederland directe vluchten naar Spanje, de snelste manier van vervoer naar Spanje. Vanaf welk vliegveld in Nederland dat zal zijn hangt af van de bestemming in Spanje. Vliegtickets naar Spanje kun je heel makkelijk en voordelig boeken. Er zijn verschillende maatschappijen die vliegen op Spanje.

Het is belangrijk dat je de vliegtickets tijdig boekt. Vluchten zijn vaak wat duurder in het hoogseizoen en wanneer je bijvoorbeeld heen op vrijdag vliegt en terug op zondag zie je ook vaak dat prijzen wat hoger liggen dan dat je vliegt op een doordeweekse dag. Dit heeft te maken met vraag en aanbod van de klant.

Om in Spanje gemakkelijk van A naar B te komen, raden we aan een auto te huren. Hieronder een overzicht van de meest populaire vliegbestemmingen in Spanje.

Madrid

Vluchten naar Madrid kun je makkelijk en voordelig boeken. De reisduur per vliegtuig is ongeveer 2 uur en 40 minuten. Dit zijn directe vluchten van Amsterdam naar Madrid. Wil je vanaf Eindhoven vliegen naar Madrid is dat ook mogelijk met een directe vlucht. Deze vlucht duurt ongeveer 2 uur en 35 minuten. Een vliegticket naar Madrid boek je al vanaf €65,- Het vliegveld Madrid Barajas Airport ligt op ongeveer 17 km van het centrum en kun je per metro, trein, bus airport Express of taxi bereiken.

Barcelona

Vliegen naar Barcelona is betaalbaar en snel. De reisduur is 2 uur en 15 minuten. Deze directe vluchten van Amsterdam naar Barcelona gaan regelmatig. Vanaf Rotterdam en Eindhoven vliegen is alleen mogelijk met 1 overstap. Een vliegticket naar Barcelona boek je al vanaf €65,-. Het vliegveld Barcelona – El Prat (BCN) ligt 18 kilometer van het centrum en kun je per Aerobus, taxi en trein bereiken.

Sevilla

Indien je wilt Vliegen naar Sevilla kun je met verschillende vliegmaatschappijen voordelig reizen. De reisduur naar Sevilla is 2 uur en 55 minuten. Je kunt direct vliegen tussen Amsterdam en Sevilla. Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je alleen met 1 overstap in Sevilla komen. Een vliegticket naar Sevilla boek je al vanaf €98,-. Het vliegveld Sevilla – San Pablo ligt 9 km van het centrum en kun je per Bus EA Especial Aeropuorto of taxi bereiken.

Valencia

Het is eenvoudig om een voordelige vlucht tussen Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven en Valencia te boeken. De reisduur tussen Amsterdam/Rotterdam of Eindhoven en Valencia is 2 uur en 25 minuten. De vluchten tussen Amsterdam/Rotterdam of Eindhoven en Valencia gaan direct. Een vliegticket naar Valencia boek je al vanaf €70,-. Het vliegveld van Valencia ligt 10 km van het centrum en is per metro, bus of taxi te bereiken.

Met de auto naar Spanje

Auto naar Spanje

Spanje is uitermate geschikt om met de auto naartoe en doorheen te rijden. De wegen zijn goed tot zeer goed. In Spanje heb je ook te maken met tolwegen. De meeste Nederlanders kiezen als vervoer naar Spanje de auto. Het is wel een eindje rijden maar dit kun je in Frankrijk met 1 overnachting goed onderbreken.

Madrid

Met de auto naar Madrid is minstens 1700 tot 1800 km vanuit Nederland. Dit is ongeveer een 17 uur rijden. Het is dus aan te raden om een overnachting in Frankrijk te plannen. De geschatte kosten voor een autorit van Nederland naar Madrid bedragen ongeveer €250,- (tol + brandstof).

Barcelona

Met de auto van Nederland naar Barcelona is ongeveer 1500 km. Minstens 15 uur rijden. Ook op deze afstand is het aan te raden om een overnachting te boeken. De geschatte kosten voor een autorit van Nederland naar Barcelona bedragen ongeveer €225,- (tol + brandstof).

Sevilla

Naar Sevilla rijden met de auto is een behoorlijke rit. Veel Nederlands doen dit met een wat langere tussenstop met overnachting in Frankfrijk of Spanje. In totaal is het namelijk vanaf Nederland 2500 km. Vanaf Barcelona kost dit nog ongeveer 10 uur rijden naar Sevilla. De snelste route is dan ook over Barcelona. de geschatte kosten voor een autorit van Nederland naar Sevilla bedragen ongeveer €325,- (tol + brandstof)

Valencia

Valencia is ongeveer nog 350 km verder dan Barcelona. In totaal vanuit Nederland zou je dan 1850 km afleggen om in Valencia te komen. Je kunt dan een overnachting boeken in Frankrijk om de reis te onderbreken. De geschatte kosten voor een autorit van Nederland naar Valencia bedraagt ongeveer €260,- (tol + brandstof).

Busreis naar Spanje

Bus naar Italië

Met de bus naar Spanje is vaak de goedkoopste manier van vervoer naar Spanje. Het is misschien niet altijd de meest comfortabele manier van reizen, maar je kunt op deze manier goed besparen op je reis.
Het is mogelijk om individueel te reizen met de bus, maar je kunt ook een georganiseerde busreis boeken. De reis begint in Nederland en je overnachtingen op bestemming zijn dan ook geregeld. Vaak kun je ook een bus rondreis boeken waarbij je verschillende plaatsen of steden combineert.

Madrid

Een enkele reis met de bus naar Madrid boek je vanaf 40,-. Indien je individueel een busreis wilt boeken kun je vaak niet met een directe lijn naar Madrid, maar moet je overstappen in Parijs. De reistijd is ongeveer 24 uur incl. overstap. Je kunt opstappen op Amsterdam of Rotterdam CS.

Barcelona

Ook bustickets naar Barcelona eenvoudig online boeken. Deze bustickets boek je vanaf €40,- per enkele reis. Helaas is deze verbinding ook niet rechtstreeks mogelijk en moet je de overstap maken in Parijs. Je kunt weer opstappen in Amsterdam of Rotterdam. Deze reis duurt 24 uur incl. overstap in Parijs.

Valencia

Met een overstap in Parijs kun je met de bus naar Valencia reizen. Je bent 30 uur onderweg. Een ticket met de bus naar Valencia is te boeken vanaf €60,- enkele reis.

Met de trein naar Spanje

Trein naar Spanje

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen om met de trein naar verschillende bestemmingen in Europa te reizen. Men wil duurzaam reizen en wil dus minder vaak in het vliegtuig stappen.
Je vakantie met een treinreis begint ook echt al vanaf je vertrekstation in Nederland. Het is een ontspannen reis waarbij je verschillende landschappen passeert en het is de meest duurzame manier van vervoer naar Spanje toe.

Als je naar Spanje met de trein wilt is dat goed mogelijk. Er lopen hogesnelheidstreinen door Frankrijk heen die je bijvoorbeeld in een dag in Barcelona brengen.

Het is belangrijk dat je de treintickets tijdig boekt. De meeste treintickets richting Spanje zijn 3 a 4 maanden van te voren te boeken. Hoe langer je wacht met boeken hoe duurder de tickets worden.

Madrid

Indien je met de trein naar Madrid wilt reizen is dit overdag niet haalbaar. Je kunt het beste deels met de nachttrein reizen. Je start in Nederland met de Thalys richting Parijs. De opstapstations in Nederland zijn Amsterdam CS/ Schiphol of Rotterdam. In ongeveer 3 uur ben je in Parijs. In de avond reis je dan met de nachttrein richting het zuiden. In Perpignan stap je uit en reis je verder naar Barcelona met een dagtrein. Met een laatste overstap in Barcelona vervolg je je reis richting Madrid. In de middag arriveer je in Madrid. Je reis duurt ongeveer 24 uur.
In de nachttrein kun je kiezen voor een zitplaatsreservering of een ligplaatsreservering in een 4 persoons- of 6 persoonscoupe.
Treintickets naar Madrid kun je boeken vanaf €125,- p.p. enkele reis 2e klas. Eerste klas treintickets naar Madrid zijn verkrijgbaar vanaf €200,- p.p. enkele reis.

Barcelona

Ticketprijzen kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van wanneer je boekt. Een enkele reis naar Barcelona heb je al vanaf €95,- per persoon o.b.v. 2e klas treinticket. Een 1e klasse ticket heb je vanaf € 140,- per persoon. Barcelona is in 1 dag bereikbaar. De thalys brengt je in de ochtend vanaf Amsterdam Cs, Schiphol of Rotterdam naar Parijs. Daar reis je van het noordelijke Paris Nord naar het zuidelijke Paris gare de Lyon met de metro. Vervolgens neem je de TGV die je in 6.5 uur naar Barcelona brengt. Rond 20.30 uur kom je aan op station Barcelona Sants.

Sevilla

Met de trein naar Sevilla is een grotere onderneming, maar ook zeker mogelijk. Je reist overdag dwars door Spanje met verschillende vergezichten. Je kunt ervoor kiezen om de reis te onderbreken met een overnachting in Frankrijk of Spanje, maar het is ook mogelijk om weer de nachttrein tussen Parijs en Perpignan te nemen. Je kunt overdag vanaf Perpignan, via Barcelona een directe trein naar Sevilla nemen. Deze reis zal aansluitend ongeveer 29 uur in beslag nemen. Een treinticket kun je boeken vanaf €165,- enkele reis 2e klas en €240,- enkele reis 1e klas.

Valencia

Valencia ligt net als Barcelona aan de Balearische zee. Je kunt vanaf Barcelona met de trein verder reizen langs de kustlijn van Spanje naar Valencia. Je kunt aansluitend vanuit Nederland dan de nachttrein in Parijs naar Perpignan nemen om overdag via Barcelona naar Valencia te reizen. Je kan deze reis uiteraard ook met een overnachting onderbreken in Barcelona of Parijs. Een treinticket naar Valencia is te boeken vanaf €115,- enkele reis 2e klas of €190,- enkele reis 1e klas.

Interrailen

Misschien wel eens gehoord van tienertour? Een begrip in Nederland wanneer je wilt rondreizen met de trein door Nederland met een voordelig ticket. Dit bestaat ook voor Europa! Niet alleen voor jongere, maar ook voor volwassenen en senioren. Kinderen t/m 11 jaar reizen zelfs gratis mee (excl. toeslagen). Met de interrail pas kun je door 33 verschillende landen binnen Europa reizen.
Indien je als manier van vervoer naar Spanje kiest voor de trein, dan kun je ook kiezen voor de Interrail pas. Je kunt verschillende steden combineren. Het is goed om altijd te kijken of de interrail pas voordeliger is dan een los ticket. Afhankelijk van hoe ver je van te voren je treintickets boekt, kan het namelijk interessant zijn om te kiezen voor deze interrail pas. Let wel op dat je nog toeslagen moet betalen voor reserveringen op de hogesnelheidstreinen. Je bent namelijk op de meeste treinen verplicht om een zitplaats te boeken.

Geef een reactie