We hebben een aantal reisbestemmingen in Spanje voor je uitgelicht. Hier beschrijven we deze steden, eilanden en bijzondere locaties aan de hand van algemene en historische informatie alsook vanuit persoonlijke ervaringen.Lees verder voor een beschrijving van deze reisbestemmingen in Spanje:

Steden

Madrid

madrid reisbestemmingen spanje allereistips

Geen stad op aarde is zo levendig als de hoofdstad van Spanje. Het is waar dat Madrid niet de gelijkwaardige stempel als Parijs heeft of de geschiedenis van een Rome heeft, maar het is een stad van grote tegenstrijdigheden. De binnenstad van Madrid heeft zichzelf getransformeerd in een eerste klas stijl, prachtige kunst galerijen, levendige nachtleven, live muziek en hoogstaande restaurants en tapas bars. De lokale bevolking geniet van kunst en het goede leven. Het is niet dat andere steden dat niet hebben, maar Madrid heeft dit in grote mate. Klik hier voor meer info over deze prachtige reisbestemming in Spanje.

Barcelona

Barcelona reisbestemmingen spanje allereistips

Bovenaan de lijst van de bekendste reisbestemmingen van Spanje staat toch wel Barcelona. Barcelona is een mix van Mediteraanse charme en de Europese urban stijl. Van gotische stijl tot Gaudi, barst de stad van prachte kunst en architectuur. Het Catalaanse eten is heerlijk en alle zonaanbidders vullen de stranden van Barcelona. Het hele jaar door hebben de bars en restaurants het druk. Het oude centrum van Barcelona bevat één van de grootste concentraties van gotische architectuur in Europa. Een opvallend gebouw is het bekende La Sagrada Familia van Antoni Gaudi.
Barcelona is een belangrijke stad als het gaat om kunst, architectuur en stijl sinds de late 19e eeuw. Van Picasso en Miró tot moderne werken. Klik hier voor meer info over Barcelona.

Valencia

Valencia reisbestemmingen spanje allereistips

Valencia, Spanje’s derde grootste stad is een must see! Voor lange tijd leefde Valencia in de schaduw van Madrid en Barcelona. Nu niet meer. Prachtige gebouwen heeft de skyline van Valencia veranderd. Indien je graag musea wilt bezichtigen is Valencia een geweldige plek. Het oude centrum is ideaal om te verdwalen met zijn vele smalle straatjes. Het nieuwe gedeelte van Valencia wordt gekenmerkt door moderne wetenschapsgebouwen.
Wil je meer lezen over deze reisbestemming in Spanje, klik dan hier.

Malaga

malaga reisbestemmingen spanje allereistips

De Costa del Sol wordt voornamelijk bezocht door zonaanbidders, maar Malaga biedt veel meer dan dat. Malaga is naast Sevilla de belangrijkste stad van Andalusië. Het is een fijne bestemming omdat je stad en strand goed kunt combineren. Je zou je hier ook heel goed een lang weekend kunnen vermaken. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming. In de zomer kan het er heel heet zijn, dus is het voor- of najaar de fijnste tijd om heen te gaan. Voor meer info lees de reisblog tour door Andalusië.

Sevilla

sevilla reisbestemmingen spanje allereistips

Sevilla is een levendige stad die je doet verrassen. Zeker als je een weekend kan doorbrengen in Sevilla is dat absoluut de moeite waard. De vele terrasjes, pleintjes en prachtige bezienswaardigheden zorgen ervoor dat je er geen genoeg van kunt krijgen. Op de pleinen spelen kinderen terwijl hun ouders genieten van heerlijke tapas in goed gezelschap. voor meer info lees de reisblog tour door Andalusië.

Granada

Granada reisbestemmingen spanje allereistips

Granada staat natuurlijk bekend om het Alhambra. Maar er is meer dan dat. Een plek om je reisgids neer te leggen en heerlijk om je heen te kijken. Het heeft een prachtige oude binnenstad. Een compacte en intieme stad met kenmerkende Andalusische sferen. Deze mooi gelegen stad ligt tegen de beroemde Sierra Nevada aan. Ook staat Granada bekend om zijn universiteit (Universidad de Granada). Het is dan ook een belangrijke studentenstad. Voor meer info over Granada klik hier.

Bilbao

Bilbao reisbestemmingen spanje allereistips

Voorheen was Bilbao een industriële stad waar hard werd gewerkt om ergens te komen. Na een aantal goede investeringen ontstond het Guggenheim Museum. Dat zorgde ervoor dat er veel kunstliefhebbers naar de stad kwamen. Nu staat de stad bekend om zijn kunst. Toch is het verleden nog zichtbaar. Een stad met veel karakter. Wil je meer lezen over Bilbao, klik dan hier.

San Sebastian

San sebastian Reisbestemmingen spanje allereistips

Wanneer je in San Sebastian komt wordt je direct verliefd op deze stad. Een goed nachtleven en levendige stranden waar ook goed gesurft kan worden. San Sebastian heeft een aantal belangrijke bezienswaardigheden; de oude stad Parte Vieja, ten zuiden hiervan ligt het winkel gebied Centro Romántico en Playa de Gros waar veel gesurft wordt. Voor meer info over deze reisbestemming in Spanje klik hier.

Cordoba

cordoba reisbestemmingen spanje allereistips

Cordoba heeft veel bezienswaardigheden, maar staat vooral bekend om de wereldberoemde Mezquite moskee-Kathedraal. Gelegen in Andalusië wordt deze stad vaak gecombineerd als rondreis samen met Granda, Sevilla en Malaga. Voor meer info over Cordoba, klik hier.

Alicante

Toledo

Cadiz

Zaragoza

Salamanca

Santiago de compostella

Orviedo

Marbella

Burgos

Pamplona

Eilanden

Balearen

Canarische eilanden

Bijzondere bestemmingen

Geef een reactie