Als je op reis gaat is het belangrijk om je eerst goed te informeren over eventuele risico’s die je tijdens je reis loopt. Gelukkig vallen de risico’s voor het reizen door Spanje erg mee. Voor Spanje zijn geen vaccinaties verplicht. Op deze Inentingen voor Spanje pagina vertellen we er meer over. Voor de belangrijkste ziektes worden we in Nederland al ingeënt.

Wel is er in Spanje beperkt risico op Rabiës ofwel hondsdolheid.

Rabiës

Rabiës, beter bekend als hondsdolheid, is een virusinfectie van de hersenen of ruggenmerg. Dit kan in Spanje bij dieren voorkomen. Zij kunnen het overdragen op de mens via een beet, krab of lik. We raden aan zoveel mogelijk contact met dieren te vermijden, zeker zoogdieren zoals honden. Het rabiës risicogebied ligt in de Spaanse exclave Melilla.

De symptomen van Rabiës kunnen verschillend zijn. Vaak merkt men dat er enorme spierkrampen ontstaan op de plek waar gebeten is. Ook kan de kaakspier verlammen en ze je bij deze personen dat ze gaan kwijlen.

U kunt een Rabiësvaccinatie van te voren nemen, maar dit is niet verplicht.

Inentingen voor Spanje zijn niet verplicht, maar wilt u meer informatie over vaccinaties op reis, klik dan hier

Hygiëne in Spanje

Met de hygiëne in Spanje is het over het algemeen wel goed gesteld. Kans op een bacterie oplopen kan net als in Nederland ook maar die kans is niet heel groot.

Geef een reactie