Op deze pagina over het budget voor Spanje lees je welke munteenheid Spanje heeft, hoe het zit met contant geld en met pinnen, hoeveel fooi je geeft in een restaurant. En hoeveel je ongeveer kwijt bent voor een overnachting, koffie, biertje en taxirit.

Valuta in Spanje

Euro is de munteenheid van Spanje. Voorheen was de officiële munteenheid de peseta, maar op 1 januari 2002 werd deze vervangen door de euro. 

Contant geld in Spanje

Er zijn genoeg geldautomaten in Spanje. (ATM, cajero automático, redbanc). In steden als Barcelona raden we af om niet met te veel contant geld te lopen omdat er ook veel zakkenrollers rondlopen.
Het is overigens niet altijd gratis om geld op te nemen. Zelfs in de eurozone mogen er extra kosten per transactie worden gevraagd. Deze kosten worden vaak aangegeven op de pinautomaat voordat je je pincode invoert. 

Pinnen in Spanje

Pinnen in Spanje is het makkelijkst. Bankpassen en creditcards worden eigenlijk overal geaccepteerd.

Fooi in Spanje

Het is gebruikelijk om fooi te geven, afhankelijk van het type restaurant. Je kunt voor de hoogte van een fooi 5% aanhouden, dan zit je altijd goed. Op veel hotel- of restaurantrekeningen is dit vaak al inbegrepen en staat dit vermeld onder Servicio.
Door Gidsen en parkeerwachters wordt er fooi verwacht en bij taxichauffeurs is het goed om het bedrag altijd af te ronden.

Wat kost dit gemiddeld?

Kop koffie: € 1,50 

Glas bier: € 2,70- 

Maaltijd: € 11,- 

Budget hotel: € 20,- 

Middenklasse hotel: € 65,- 

Taxirit (ongv. 3 km): € 9,-

We hopen dat je iets hebt aan deze informatie over budget in Spanje. Kijk hier voor alle andere info over Spanje.

 

 

Geef een reactie