Wanneer is de beste reistijd voor Spanje en wanneer kan je beter niet niet Spanje reizen? Wanneer is het warm, wanneer koud? Hoe vaak regent het? En wanneer kun je lekker naar het strand?  We hebben de belangrijkste feiten over het klimaat en weer in Spanje voor je op een rijtje gezet.

Beste reistijd voor Spanje

De beste reistijd voor Spanje verschilt erg per gebied. Maar over het algemeen is van april tot en met half oktober de beste periode om naar Spanje te reizen. Er is dan vaak een aangename temperatuur. In juli en augustus kunnen de temperaturen flink oplopen.

Klimaat in Spanje

In het oosten van Spanje heb je te maken met het mediterrane klimaat. In de zomers is het er heerlijk warm en in de winter is het ook niet al te koud. In het midden van Spanje heb je het landklimaat en is het dus vaak wat warmer en droger. Het kan daarentegen ook snel afkoelen, dus kunnen de temperatuursverschillen tussen de seizoenen groot zijn.
Het noorden en westen van Spanje heeft een zeeklimaat. Hier kan dan ook gedurende het hele jaar regen vallen en kunnen de temperaturen in de zomer en winter erg verschillen.

Gemiddelde temperatuur in Spanje

Gemiddelde neerslag in Spanje

Temperatuur in Spanje

De gemiddelde temperatuur in Spanje varieert 32 graden Celsius in juli en de laagste is 10 graden Celsius in januari.

Regenval in Spanje

In het noorden en westen van Spanje valt de meeste regen. Dit heeft te maken met het zeeklimaat. Dit zorgt er wel voor dat er veel plantengroei mogelijk is in deze gebieden.

Zonkracht UV-straling

De UV-index in Spanje ligt vrij hoog. In Nederland varieert deze tussen 0 en 8, terwijl dit in Spanje soms zelf 12 kan zijn. Bescherm jezelf dus goed met zonnebrand en draag een zonnebril, want ook het UVlicht is heel slecht voor je ogen.

Zomermaanden in Spanje

In de zomermaanden kan het in sommige gebieden van Spanje dus heel heet zijn. Ga je naar het binnenland of het zuiden van Spanje, dan kunnen de temperaturen flink oplopen.

We hopen dat je iets hebt aan deze informatie over de beste reistijd voor Spanje. Kijk hier voor alle andere info over Spanje.

Geef een reactie