Ben je geïnteresseerd in een reis naar Portugal? We hebben een aantal reisbestemmingen in Portugal voor je uitgelicht. Hier beschrijven we deze steden, gebieden en eilanden aan de hand van algemene en historische informatie en vanuit persoonlijke ervaringen. Lees verder voor een beschrijving van deze reisbestemmingen in Portugal.

Steden in Portugal

Lissabon

Reisbestemmingen-in-Portugal-Lissabon

Lissabon is de hoofdstad en tevens grootste stad van het land met bijna 3 miljoen inwoners in de agglomeratie. De stad ligt tussen de Atlantische Oceaan en de Taag in en heeft een zeer rijke geschiedenis. Lissabon staat bekend om haar charmante steegjes en steile straten die zigzaggend door het hart van de stad lopen. Eet een pastel de nata en drink een drankje op één van de imposante pleinen. Een tramritje mag ook zeker niet ontbreken. Je kunt ook een stadstour boeken met een gids die je rondleidt door de stad. Kijk hier voor charmante hotels en lees deze Lissabon reistips voor meer informatie over de geschiedenis en bezienswaardigheden van Lissabon.

Porto

Reisbestemmingen-in-Portugal-Porto

In het noorden van Lissabon ligt de tweede stad van Portugal, Porto. De stad, vooral bekend om het drankje Port, ligt aan de rivier de Douro en telt zo’n 240.00 inwoners. Als je de wijde omgeving van Porto meetelt zijn dit 1,8 miljoen inwoners. Porto is door de eeuwen heen beïnvloed door verschillende machthebbers, van de Romeinen tot aan de Fransen onder Napoleon. Dit heeft ervoor gezorgd dat de stad een afwisselend aanbod van bezienswaardigheden heeft. Boek een stadstour en of kijk voor een geschikt hotel. Voor meer info over Porto raden we aan deze Porto reistips te lezen.

Setúbal

Reisbestemmingen-in-Portugal-Setubal

Op 45 minuten rijden van Lissabon ligt Setúbal, tevens hoofdstad van de gelijknamige deelstaat Setúbal. De derde havenstad van Portugal heeft ruim 135.000 inwoners en ligt aan de rivier de Sado. De Romeinen hadden er een nederzetting en de Arabieren van Al-Andalus regeerden in de 8e eeuw. Setúbal heeft een compact maar karaktervol centrum met leuke pleintje en daarmee één van de geschikte reisbestemmingen in Portugal. Om een volledig beeld te krijgen van Setúbal, raden we een stadstour met gids aan. Kijk hier eventueel voor hotels. En lees meer over Setúbal in de Portugal reisblog.

Amadora

Reisbestemmingen-in-Portugal-Amadora

Amadora ligt ten westen van Lissabon en telt 175.000 inwoners en geldt als één van de dichtstbevolkte steden van Portugal. Het stadje kent veel Afrikaanse invloeden, vooral meegenomen door immigranten uit Kaapverdie en Angola. Amadora is door een treinverbinding direct verbonden met station Rossio in Lissabon. Mede door het hoge criminaliteitscijfers wordt Amadora niet veel bezocht door toeristen, wat jammer is voor de ontwikkeling van deze stad. Toch benieuwd naar het aanbod van hotels in Amadora? Kijk dan hier.

Braga

Reisbestemmingen-in-Portugal-Braga

Braga ligt in het noorden van Portugal en heeft een zeer rijke geschiedenis. In de pre-historie woonden er al mensen en onder de Romeinse keizer Augustus werd de Braga officieel gesticht en hoofdstad van Romeins Spanje. Rond 700 werd de stad overgenomen door de Arabieren van Al-Andalus. Vanaf 1093 kwam Braga pas in Portugese handen. Al deze invloeden hebben Braga gemaakt tot de stad wat het nu is en zeker een bezoek waard als je in het noorden bent. Je kunt eventueel een leuke stadstour boeken. Of bekijk hotels en andere accommodaties in Braga.

Coimbra

Reisbestemmingen-in-Portugal-Coimbra

Coimbra is hedendaags de hoofdstad van het gewest Centro, maar was vroeger zelfs de hoofdstad van heel Portugal. Al tijdens de Romeinse periode woonden er mensen aan de oever van de rivier de Mondego. Je kunt daar zelf ook slapen in één van de hotels. De universiteit van Coimbra is één van de oudste van Europa en is gesticht in 1290. Boek een stadstour voor meer weetjes en verhalen over de stad. Tegenwoordig is Coimbra een belangrijk knooppunt voor de nachttrein van Hendaye en Madrid naar Lissabon. Lees daar meer over in Vervoer naar Portugal.

Faro

Reisbestemmingen-in-Portugal-Faro

Eigenlijk is Faro geen stad, want het heeft slechts 60.000 inwoners. Maar omdat het de grootste en belangrijkste stad van de Algarve is nemen we Faro wel mee in dit lijstje. Binnen de oude stadsmuur vind je een leuke historische binnenstad met mooie architectuur en gezellig pleintjes. Kijk voor een leuk hotel in de binnenstad. Faro is ook uitermate geschikt als uitvalsbasis voor tripjes door de rest van de Algarve en direct te bereiken met een vlucht vanuit Nederland. In onze Reisblog Portugal lees je het verslag van meerdere roadtrips door de Algarve. Of vind meer reistips op de pagina van de Algarve.

 

Reisbestemmingen-in-Portugal-Faro-Algarve

Gebieden in Portugal

Serra da Estrela

Reisbestemmingen-in-Portugal-SerradaEstrela

Serra da Estrela is de grootste bergketen van Portugal en heeft tevens het hoogste punt van Portugal: berg de Torre met 2000 meter hoogte. De Serra de Estrela is leuk om met de auto doorheen te rijden. Je rijdt dan over kronkelende bergwegen langs verschillende rotsformaties. Sommige rotsformatie lijken op iets, zoals op het hoofd van een man en die van een vrouw. Kijk voor een accommodatie in de buurt van Serra da Estrela.

Sintra

Reisbestemmingen-in-Portugal-Sintra

In Sintra staan verschillende prachtige kastelen, gebouwd door de vele koningen en welgestelden die hier graag verbleven. Sintra is één van de meest bezochte toeristische reisbestemmingen in Portugal en dat is niet gek met zoveel moois. De omgeving is prachtig, maar de gebouwen uniek. Sla vooral niet een bezoek over aan het kleurrijke Palacio de Monsarrate. Boek hier je hotel in Sintra.

Alentejo

Reisbestemmingen-in-Portugal-Alentejo

In de regio Alentejo rijdt je door kurk- en olijfboomvelden en langs een ongerepte kustlijn. In het voorjaar staan de bloemen in bloei en is het een prachtig gezicht. Ook vind je in Alentejo eeuwenoude kerken, kastelen en steencirkels. Het is eventueel mogelijk een wandeltour te ondernemen onder begeleiding van een ervaren gids Bekijk de verschillende accommodaties in de regio Alentejo.

Nationaal Park Peneda-Geres

Reisbestemmingen-in-Portugal-Peneda-Geres

Het grootste natuurpark van Portugal in het noordwesten van Portugal, tegen de Spaanse grens aan. Dit Nationaal Park staat bekend om rivieren, bergketens, meren, ravijnen en authentieke bergdorpjes. Ook vind je er wilde dieren zoals wolven, wilde katten en adelaars. Boek een geschikt hotel als uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationaal Park Peneda-Geres.

Algarve

Reisbestemmingen-in-Portugal-Algarve

Voor zon, zee en strand moet je naar de Algarve, gelegen in het zuiden van Portugal. Van hagelwitte stranden met azuurblauw water, tot historische stadjes zoals Faro en Lagos. In de Algarve vindt je alles voor een heerlijke vakantie. Je kunt er zwemmen, surfen en duiken. Of ga mee op een boottripje. Boek een hotel of appartement of lees verder over de Algarve in de Reisblog Portugal of de Reistips Algarve.

Via Algarviana

Reisbestemmingen-in-Portugal-ViaAlgarviana

Als afwisseling van de luie stranddagen is een ritje door de Via Algarviana zeker aan te bevelen. Je rijdt hier over slingerende bergwegen langs kurkvelden en leuke dorpjes zoals Monchique. Kijk voor authentieke hotels. Je gaat, zeker in vergelijking met de kust van de Algarve, flink de hoogte in dus houd rekening met verstopte oren. Via Algarviana is ook een goede ontsnapping aan de extreme hitte die de Algarve soms kan treffen. Lees meer over Via Algarviana is onze Reisblog Portugal.

 

Eilanden van Portugal

Azoren

Reisbestemmingen-in-Portugal-Azoren

De Azoren zijn een autonome regio van Portugal en vormen een archipel in de Atlantische Oceaan. De Azoren bestaan uit acht onbewoonde eilanden en negen bewoonde eilanden met in totaal 250.000 inwoners. De archipel is zeker één van de mooiste reisbestemmingen in Portugal. De grootste stad is Ponta Delgada en ligt op het eiland Sao Miguel. De Azoren zijn geliefd bij toeristen die op zoek zijn naar een luxe vakantie of een actieve vakantie. Bekijk het complete aanbod van hotels.

Madeira

Reisbestemmingen-in-Portugal-Madeira

Het eiland Madeira ligt ook in de Atlantische Oceaan en heeft een autonome status binnen Portugal. Madeira heeft het gehele jaar een mild klimaat en is door de vele bossen, natuur en bergen zeer geliefd bij wandelaars en natuurliefhebbers. Door de steile rotswanden heeft Madeira vrijwel geen zandstrand en wordt het eiland niet overspoeld met toeristen. Vind een voor jou geschikt hotel. Funchal is de hoofdstad van Madeira en heeft een vliegveld. Kijk hier voor meer informatie over reizen naar Madeira en Portugal.

Kijk voor meer informatie over Portugal op de pagina van Portugal Reistips.

Geef een reactie