Portugal valt dan wel onder Europa, dat betekent niet dat er geen ziektes kunnen zijn die je kunnen treffen. Tenzij je er een vaccinatie tegen neemt. Op deze Inentingen voor Portugal pagina vertellen we er meer over. Voor de meeste ziektes worden we in Nederland al ingeënt, voor sommige niet.

Hieronder een overzicht met voorkomende ziektes en welke inentingen voor Portugal van toepassing zijn:

Dengue

Knokkelkoorts of dengue koorts komt voor op sommige plekken in Portugal, met name op Madeira, en wordt overgedragen door muggen. We raden aan je goed te beschermen tegen muggenbeten. Dit kan bijvoorbeeld met een anti-muggen spray van minimaal 50% Deet.

DTP

Een DTP (Difterie, Tetanus, Polio) vaccinatie wordt niet speciaal aanbevolen voor Portugal, maar is niet overbodig. Zeker als je vaker op reis gaat is een DTP-prik goed om gedaan te hebben.

Rabiës

Rabiës, beter bekend als hondsdolheid, kan in Kroatië bij dieren voorkomen. We raden aan zoveel mogelijk contact met dieren te vermijden, zeker zoogdieren zoals honden. Hiervoor hoeft vooraf geen vaccinatie genomen te worden.

Tekenencefalitis

Tekencefalitis kan worden opgelopen door de beet van een teek. Inentingen voor Portugal zijn niet vooraf nodig, wel raden we aan je lichaam dagelijks te controleren op teken. Zeker tijdens een wandeling is de kans aanwezig dat er één of meerdere teken met je meeliften. Als de teek op je lichaam zit, pak dan een pincet en draai de teek uit je lichaam.

Gezondheid & hygiëne

Wellicht overbodig, maar het is altijd goed om op de hygiëne te letten. Ook op reis, of misschien wel juist op reis. Je bent nu eenmaal veel op pad en je eet en drinkt op verschillende plekken. Bekijk voordat je ergens aanschuift goed of de bar of restaurant de hygiëne goed op orde heeft. En was regelmatig je handen.

 

Klik hier voor meer informatie over inentingen.

 

Kijk hier voor meer informatie over ziektes en vaccinaties en zorg dat je veilig op reis kunt.

Geef een reactie