Op deze pagina over de kosten en budget voor Portugal lees je hoe het zit met contant geld, met pinnen en hoeveel fooi je geeft in een restaurant. En wat ben je ongeveer kwijt voor een overnachting, koffie, biertje en een taxirit? Lees snel verder over budget voor Portugal!

Valuta

Portugal heeft de Euro, dus dat is lekker makkelijk. Je zult zien dat de kosten in Portugal aanzienlijk lager liggen dan in Nederland.

Contant geld

Er wordt in Portugal doorgaans met contant geld betaald, maar meestal kun je ook pinnen. Ook kan je gebruik maken van je creditcard in hotels en restaurants.

Pinnen in Portugal

Er zijn voldoende pinautomaten in Portugal, oftewel caixa eletronicos. In een stad als Lissabon heb je er meer dan in een dorpje, maar altijd in de buurt. Kijk wel altijd even of er extra kosten bij komen, voordat je snel akkoord geeft. Pinautomaten met het logo MB Multibanco zijn over het algemeen gratis. Met alle Nederlandse bankpassen kan je probleemloos pinnen in Portugal.

Fooi geven in Portugal

Het is gebruikelijk om fooi te geven, zeker in restaurants. Je kunt voor de hoogte van een fooi 10% aanhouden, dan zit je altijd goed.

Wat kost dit gemiddeld?

Kop koffie: € 1,-
Glas bier: € 2,-
Maaltijd: € 9,-
Budget hotel: € 20,-
Middenklasse hotel: € 60,-
Taxirit (5 km): € 8,-

We hopen dat je iets hebt aan deze informatie over budget in Portugal. Kijk hier voor alle andere info over Portugal.

Geef een reactie