Als je op reis gaat is het belangrijk om je eerst goed te informeren over eventuele risico’s die je tijdens je reis loopt. Gelukkig vallen de risico’s voor het reizen door Oostenrijk erg mee. Voor Oostenrijk zijn geen vaccinaties verplicht. Op deze pagina over inentingen voor Oostenrijk vind je er meer informatie over. Voor de belangrijkste ziektes worden we in Nederland al ingeënt.

Inentingen voor Oostenrijk

Inentingen voor Oostenrijk zijn niet verplicht en eigenlijk ook niet nodig. Je kunt geen rare ziektes tijdens je vakantie in Oostenrijk oplopen. Wil je toch wat uitgebreidere informatie over ziektes en hygiëne in Oostenrijk? Op de website website van de GGD vind je er meer over.

Hygiëne in Oostenrijk

Met de hygiëne in Oostenrijk is het over het algemeen goed gesteld. Net als in Nederland zelf is de kans op oplopen van een bacterie niet heel groot maar wel aanwezig. Restaurants hebben doorgaans een hoge standaard en vrijwel overal in Oostenrijk kan je met een gerust hart wat gaan eten. Mocht het toch gebeuren dat je ziek wordt of een bacteriele infectie oploopt, dan zijn er genoeg doctorsposten te vinden. Ook zijn er in de grotere steden flink wat ziekenhuizen te vinden.

Hygiene in Oostenrijk

Kijk hier voor meer informatie over Oostenrijk.

 

Geef een reactie