Oostenrijk is een bergachtig land in het midden van Europa met een oppervlakte van 83.858 km². Het land staat vooral bekend om de bergen, waar in de winter hordes wintersportfanaten voor naar Oostenrijk komen. De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen en hier woont een derde van alle Oostenrijkers. In de Geografie van Oostenrijk vertellen we meer over de ligging, gebergte, rivieren en buurlanden van Oostenrijk.

Ligging

Oostenrijk is een hoog gelegen land. Het laagste punt is Hedwighof dat 114 meter boven zeeniveau ligt, daarentegen ligt het hoogste punt van Oostenrijk bij de Großglockner die 3797 meter hoog is.

Zee en Kustlijn

Doordat Oostenrijk in het midden van Europa ligt, grenst het niet aan een zee of kustlijn. De belangrijkste watertoevoer komt vanuit de bergen en rivieren. Daarnaast heeft Oostenrijk vele meren, waarvan de Attersee en Bodensee de grootste zijn.

Rivieren

Het land heeft tientallen rivieren en zijrivieren, maar de belangrijkste rivieren zijn de Inn, de Drava en natuurlijk de Donau.

Gebergte

De gebergten in Oostenrijk maken deel uit van de oostelijke Alpen. Deze oostelijke Alpen kun je weer verdelen in drie bergketens: de Noordelijke Kalkalpen, de Centrale Alpen en de Zuidelijke Kalkalpen.

Buurlanden

Oostenrijk wordt omringd door acht landen: Duitsland in het noordwesten, Tsjechië in het noorden, Slowakije in het noordoosten, Hongarije in het oosten, Italië en Slovenië in het zuiden, Zwitserland en Liechtenstein in het westen.

 

Hopelijk heb je iets gehad aan deze Geografie van Oostenrijk pagina. Kijk hier voor meer info over Oostenrijk.

 

Geef een reactie