Op deze pagina over de kosten en budget voor Oostenrijk lees je hoe het zit met contant geld, met pinnen en hoeveel fooi je geeft in een restaurant. En wat ben je ongeveer kwijt voor een overnachting, koffie, biertje en een taxirit? Lees snel verder over budget voor Oostenrijk!

Valuta van Oostenrijk

Oostenrijk heeft ook de Euro, dus dat is makkelijk. De algemene kosten in Oostenrijk liggen iets lager dan in Nederland.

Contant geld in Oostenrijk

Er wordt in Oostenrijk doorgaans met contant geld betaald, maar meestal kun je ook pinnen. Ook kun je gebruik maken van je creditcard in hotels en restaurants.

Pinnen in Oostenrijk

Er zijn voldoende pinautomaten in Oostenrijk, oftewel Geldautomat of Bankautomat. In een stad als Wenen heb je er meer staan dan in een dorpje, maar altijd in de buurt. Kijk wel altijd even of er extra kosten bij komen, voordat je snel akkoord geeft. Met alle Nederlandse bankpassen kun je probleemloos pinnen in Oostenrijk.

Fooi geven in Oostenrijk

Fooi is meestal bij de prijs inbegrepen, maar je kunt het bedrag altijd naar boven afronden. Kijk goed op de bon. Anders kun je voor de hoogte van een fooi 10% aanhouden, dan zit je altijd goed.

Wat kost dit gemiddeld?

Kop koffie: € 2,70
Glas bier: € 3,50
Maaltijd: € 10,-
Budget hotel: € 27,-
Middenklasse hotel: € 60,-
Taxirit (5 km): € 14,-

We hopen dat je iets hebt aan deze informatie over budget in Oostenrijk. Kijk hier voor alle andere info over Oostenrijk.

Geef een reactie