Wanneer is de beste reistijd voor Oostenrijk en wanneer kan je beter niet naar Oostenrijk reizen? Wanneer is het warm, wanneer koud? Hoe vaak regent het? En wanneer kun je lekker naar het strand?  We hebben de belangrijkste feiten over het klimaat en weer in Oostenrijk voor je op een rijtje gezet.

Beste reistijd voor Oostenrijk

Oostenrijk is een land met twee gezichten. In de zomermaanden komen vakantiegangers om te wandelen of te fietsen over de groene heuvels en bergen, te zwemmen in de meren, en de steden te bezoeken. Voor deze activiteiten is de beste reistijd voor Oostenrijk in de maanden juni tot en met augustus. In de wintermaanden komt men vooral om te skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen en wandelen door een met sneeuw bedekt berglandschap. Daarvoor is de beste reistijd voor Oostenrijk in de maanden december tot en met maart.

Klimaat in Oostenrijk

In Oostenrijk heb je drie verschillende soorten klimaten. De hoogste gebieden in bijvoorbeeld Tirol hebben een hooggebergteklimaat en de lagergelegen gebieden een gematigd landklimaat. De overgangsgebieden tussen deze twee klimaatzones hebben een koud landklimaat met koude winters en vrij koele zomers. Dat Oostenrijk een landklimaat heeft is te merken aan het wisselvallige karakter van het weer. Ook binnen het land zelf kunnen er op hetzelfde moment grote verschillen in temperatuur en weertype voorkomen. Met name de Alpen zijn hier zeer vatbaar voor en kunnen er per berg grote verschillen voorkomen.

Temperatuur in Oostenrijk

De gemiddelde temperatuur in Oostenrijk varieert van 24 graden Celsius in de zomer tot de laagste temperatuur van -5 graden Celsius in januari.

Gemiddelde temperatuur in Oostenrijk in graden Celsius

Regenval in Oostenrijk

De meeste regen in Oostenrijk valt in de zomermaanden. In de wintermaanden bestaat de neerslag voornamelijk uit sneeuw. Dankzij de sneeuwzekerheid in meerdere wintersportbestemmingen is Oostenrijk zeer populair onder wintersporters.

Gemiddelde neerslag in Oostenrijk in mm

Zonkracht UV-straling

In de maanden mei tot en met september is de UV-straling het hoogst in Oostenrijk. In de wintermaanden is dat lager, maar dan verblijven de meeste mensen in hoger gelegen gebieden. Zonbescherming is dus heel belangrijk. Zorg dat je jezelf regelmatig met een hoge factor insmeert en ook een zonnebril draagt. Kijk voor meer info op de website van KNMI.

 

We hopen dat je iets hebt aan deze informatie over de beste reistijd voor Oostenrijk. Kijk hier voor alle andere info over Oostenrijk.

 

Beste-reistijd-voor-Oostenrijk-bergen

 

Geef een reactie