Als je op reis gaat naar een ander land is het altijd belangrijk om vooraf na te gaan of je bepaalde inentingen nodig hebt of dat je misschien te maken kunt krijgen met insecten als muggen of teken. Ook als je op reis gaat naar Noorwegen is het goed om je even in te lezen over wat je kunt verwachten. Daarom hebben we de belangrijkste punten over hygiëne, gezondheid en inentingen voor Noorwegen voor je op een rijtje gezet.

Verplichte inentingen voor Noorwegen

Verplichte inentingen / vaccinaties voor Noorwegen zijn niet nodig. Ook als je voor een langere periode (meer dan een maand) door Noorwegen gaat reizen zijn er geen speciale inentingen nodig.

Gezondheid en hygiëne in Noorwegen

Met de hygiëne in Noorwegen is het vrijwel hetzelfde gesteld als in de meeste ander Europese landen. Kans op een bacterie oplopen is natuurlijk overal mogelijk maar de kans hierop is klein in Noorwegen. Ga je off the beaten track zoals bijvoorbeeld een meerdaagse excursie door de bergen maken, let er dan op dat je voedsel goed is doorgekookt of gebakken. Een voedselvergiftiging oplopen tijdens je reis is geen pretje en is zonde van je tijd.

Teken in Noorwegen

Noorwegen is een uitgestrekt land met veel bossen en soms ook met grasland met wat meren. Er komen zodoende in deze gebieden teken voor. Zeker in de periode van maart tot en met november. Controleer jezelf daarom goed op eventuele tekenbeten en neem de nodige voorzorgsmaatregelen (zoals het meenemen van een tekenkit). Teken encefalitis komt voornamelijk in het zuiden van Noorwegen voor.

Muggen in Noorwegen

Muggen zijn geen onbekende gasten in Noorwegen. Ga je de natuur in en overnacht je daar ook, dan is het raadzaam om muggenwerende spray zoals DEET en een klamboe om veilig in te kunnen slapen mee te nemen.

Wil je weten waar je je kunt laten vaccineren of wil je gewoon meer weten over inentingen voor Noorwegen? Wij raden de website vacciniatiesopreis.nl aan.

Geef een reactie