Als je er even lekker een dagje tussenuit wilt gaan is een bezoek aan een attractiepark (pretpark) misschien wel een goed idee! We hebben de 10 leukste attractieparken van Nederland voor je op een rijtje gezet zodat je een mooi overzicht hebt van de mogelijkheden!

Wellicht ben je wel bekend met de meeste attractieparken in Nederland maar misschien staat er een pretpark op ons lijstje waar je lang niet bent geweest of waar je misschien niet zo snel aan denkt maar die eigenlijk toch wel heel leuk is om te gaan bezoeken.

[google_map_easy id=”2″]

Efteling
Van de 10 leukste attractieparken van Nederland staat de Efteling al jaren stevig op de nummer één positie. Het is het bekendste en meest bezochte attractiepark van Nederland. Al jaren is het pretpark in het Noord-Brabantse Kaatsheuvel immens populair. Naast Nederlanders bezoeken jaarlijks ook veel Belgen het attractiepark. Naast spectaculaire attracties als de vloerloze duikachtbaan Baron 1898, loopingachtbaan Python, houten race-achtbaan Joris en de draak en de Vliegende Hollander heeft het pretpark nog tal van andere attracties te bieden die voor de wat kleinere kinderen erg leuk zijn maar ook voor de ouderen voor prima vertier zorgen. Bekijk hier alle attracties van de Efteling.

Ook staat de Efteling bekend om zijn sfeervolle thema’s als het Sprookjesbos, Droomvlucht, het Reizenrijk met de populaire attractie Carnaval Festival, Fantasierijk (Symbolica) en het Anderrijk waar je de prachtige Fata Morgana kunt vinden.
Bij de Efteling is het ook mogelijk om te in het Efteling Hotel of in één van de twee vakantieparken met bungalows en hotels: Bosrijk en Loonsche Land.
Attracties: Baron 1898, Python, Vliegende Hollander, Joris en de draak, Droomvlucht, Fata morgana
Locatie:Kaatsheuvel (Noord-Brabant)
Openingstijden:De Efteling is elke dag van het jaar geopend. In de zomer vanaf 10.00 uur en in de winter vanaf 11.00 uur. Doorgaans sluit het park om 18.00 uur, maar in de zomer, weekenden en schoolvakanties is het pretpark soms langer open. Lees hier meer.
Adres:Europalaan 1, 5171 KW, Kaatsheuvel
Route:Kaatsheuvel ligt aan de sleweg N261 tussen de steden Waalwijk en Tilburg in. Volg op de A59 ter hoogte van Waalwijk de borden naar de Efteling (richting Tilburg), of op de A58 bij Tilburg de borden richting Efteling/Waalwijk.
Tickets

Walibi
Walibi Holland is het pretpark waar jong en oud hun grenzen kunnen verleggen: HARDGAAN voor iedereen! Als je een echte sensatiezoeker bent, kun je je lol op in Walibi. Met achtbanen als UNTAMED, Goliath en Lost Gravity is er aan adrenaline geen gebrek! Doe je het liever rustig aan? Geen probleem. We hebben ook meer dan 20 attracties die iets minder intens zijn. Haal even adem in Super Swing, bekijk het park en de polder vanuit La Grande Roue of trotseer de kolkende rivier El Rio Grande.
Of je nu alleen komt, met een groep vrienden of met je familie, Walibi Holland heeft voor iedereen spectaculaire attracties voor het perfecte dagje uit!

Attracties: Goliath, Untamed, Crazy River, Splash Battle, Space Shot, Lost Gravity, Condor, Merrie Go round
Locatie:Biddinghuizen
Openingstijden: Lees hier meer.
Adres:
Route:
Tickets

Geef een reactie