Kroatië mag dan wel onder Europa vallen, dat betekent niet dat er geen ziektes zijn waarvoor je niet bestand bent. Tenzij je er een vaccinatie tegen neemt. Op deze Inentingen voor Kroatië pagina vertellen we er meer over. Voor de meeste ziektes worden we in Nederland al ingeënt, voor sommige niet.

Hieronder een overzicht met voorkomende ziektes en welke inentingen voor Kroatië van toepassing zijn:

Dengue

Knokkelkoorts of dengue koorts komt voor op sommige plekken in Kroatië en wordt overgedragen door muggen. We raden aan je goed te beschermen tegen muggenbeten. Dit kan bijvoorbeeld met een anti-muggen spray van minimaal 50% Deet.

DTP

Een DTP (Difterie, Tetanus, Polio) vaccinatie wordt aanbevolen voor Kroatië.

Hepatitis B

Advies over Hepatitis B is persoonsgebonden. Dit kunt u het beste overleggen met de huisarts of vaccinatiedienst.

Rabiës

Rabiës, beter bekend als hondsdolheid, kan in Kroatië bij dieren voorkomen. We raden aan zoveel mogelijk contact met dieren te vermijden, zeker zoogdieren zoals honden. Hiervoor hoeft vooraf geen vaccinatie genomen te worden.

Tekenencefalitis

Tekencefalitis kan worden opgelopen door de beet van een teek. Inentingen voor Kroatië zijn niet vooraf nodig, wel raden we aan je lichaam dagelijks te controleren op teken. Zeker tijdens een wandeling is de kans aanwezig dat er één of meerdere teken met je meeliften. Als de teek op je lichaam zit, pak dan een pincet en draai de teek uit je lichaam.

 

Klik hier voor meer informatie over inentingen.

 

Kijk hier voor meer informatie over ziektes en vaccinaties en zorg dat je veilig op reis kunt.

Geef een reactie