Ga je binnenkort op reis en wil je weten aan welk budget voor Kroatië je ongeveer moet denken? Op deze pagina over het budget voor Kroatië lees je meer over de munteenheid van Kroatië, hoe het zit met contant geld en met pinnen, hoeveel fooi je geeft in een restaurant. En hoeveel je ongeveer kwijt bent voor een overnachting, koffie, biertje en taxirit.

Valuta

De nationale munteenheid van Kroatië is de Kuna. Eén kuna (HRK) is ongeveer 13 eurocent waard. De meeste producten worden verkocht vanaf 10 kuna (€ 1,30). De valuta wijzigen dagelijks, klik hier voor de waarde van vandaag en zie of je budget voor Kroatië nog passend is.

Contant geld

Er wordt in Kroatië doorgaans met contant geld betaald. Maar pinnen wint snel aan populariteit. Ook kan je gebruik maken van je creditcard in hotels en restaurants. Vind je het fijn om alvast wat Kroatische Kuna’s op zak te hebben voordat je aankomt in Kroatië, dan kan je die aanschaffen via GWK.

Pinnen in Kroatië

Er zijn voldoende pinautomaten in Kroatië te vinden. In een stad meer dan in een dorp, maar altijd in de buurt. Bij pinautomaten met een Maestro-logo kun je altijd veilig pinnen. Met alle Nederlandse bankpassen kan je probleemloos pinnen in Kroatië.

Fooi geven in Kroatië

Het is gebruikelijk om fooi te geven in Kroatië, zeker in restaurants. Je kunt voor de hoogte van een fooi 10% aanhouden, dan zit je altijd goed. In sommige restaurants wordt fooi al op de bon gezet, dus controleer de bon altijd even.

Wat kost dit gemiddeld?

Kop koffie: € 1,50
Glas bier: € 2,-
Maaltijd: € 7,-
Budget hotel: € 25,-
Middenklasse hotel: € 55,-
Taxirit: € 10,-

We hopen dat je iets hebt aan deze informatie over budget in Kroatië. Kijk hier voor alle andere info over Kroatië.

Geef een reactie