De meest romantische stad van Italië is ongetwijfeld Venetië. Deze prachtige historische stad staat bekend om de vele kanalen waar je met een gondel doorheen kunt varen. Venetië is gebouwd op een groep kleine eilanden midden in een lagune. De stad staat op de UNESCO-werelderfgoed lijst. Het is een stad die je een keer gezien moet hebben! Venetië reistips mogen dan ook niet aan onze website ontbreken!

Over Venetië

De op het water gebouwde stad Venetië speelde een belangrijke rol in de Europese geschiedenis. De handelsstad was de toegangspoort tot West-Europa maar ook onderdeel van de Zijderoute. De stadstad Venetië, later republiek Venetië, veroverde vele eilanden in de Adriatische zee. Ook Kreta, Cypres en grote delen van Griekenland behoorde tot de republiek Venetië tijdens de hoogtijdagen.

Venetië ligt in het Noordoosten van Italië. Er wonen momenteel ongeveer 262.000 inwoners. Door het toenemende aantal toeristen zie je al meer inwoners de stad verlaten. Venetië is dus echt een toeristische stad met veel prachtige bezienswaardigheden. Het staat dan ook bekend om zijn historische centrum en de vele kanalen die door de stad lopen.
In onze Venetië reistips lees je alle info!

Bezienswaardigheden in Venetië

Venetië is enorm in trek bij toeristen en dus ook een plek waar je veel kunt bezichtigen en dagen lang rond kunt dwalen. Hieronder een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben als je het mooie Venetië bezoekt

Canal Grande
In Venetië ligt het grote kanaal (Canal grande). Een belangrijk kanaal wat sinds de middeleeuwen een central waterweg van de stad is. Langs dit kanaal zijn verschillende paleizen en kerken aangelegd. Met een gondel kun je een prachtige route afleggen door het kanaal. Dit kun je van te voren boeken.

Piazza San Marco
Piazza San Marco is het belangrijkste en meest bekende plein van Venetië. Iedereen die in Venetië komt zal het San Marco plein bezoeken. Hier is namelijk ook de prachtige San Marco Baseliek, het Dogepaleis en de Torro dell’Orologio te zien. Deze 100 meter hoge klokkentoren kun je ook bezichtigen voor een prachtig uitzicht.

Brug der Zuchten
Je hebt vele bruggen in Venetië. Maar de beroemde brug der Zuchten (Ponte dei Sospiri) is zeker wel een prominente toeristische bezienswaardigheid. Deze brug stamt uit de 17e eeuw en gaf verbinding tussen het Dogenpaleis en de gevangenissen. Je kunt een speciale tour doen door de Brug der Zuchten.

Via GetYourGuide kun je een stadstour door Venetië met gids boeken.

Piazza San Marco in Venetië

Piazza San Marco in Venetië

Brug der Zuchten in Venetië

Brug der Zuchten in Venetië

Naar Venetië reizen

Venetië is goed bereikbaar per auto, vliegtuig, bus of trein. Het ligt in Noord-Italië en zou in een dag met de auto bereikbaar kunnen zijn. Aangezien het een toeristische bestemming is gaan er ook veel vluchten naar Venetië. Hieronder de verschillende mogelijkheden om naar Venetië te reizen.

Vliegen naar Venetië

Indien je van plan bent te vliegen naar Venetië, kun je dit gemakkelijk en voordelig boeken. De reis duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten. Er gaan directe vluchten tussen Amsterdam en Venetië. Vanaf Rotterdam en Eindhoven moet je overstappen. Een vliegticket naar Venetië boek je al vanaf €40,- p.p. Het vliegveld Venetië Marco Polo ligt op ongeveer 12 km vanaf het centrum van Venetië en is bereikbaar per boot, shuttle bus of taxi naar de stad.

Trein naar Venetië

Venetië kun je met de dag- of nachtverbinding bereiken. Met de nachttrein heb je een goede aansluiting. Je kunt in Dusseldorf een nachttrein naar Innsbruck nemen en vervolgens je reis verder door de alpen afleggen naar Venetië. Op de nachttrein kun je kiezen voor een 6 persoons zitcoupe, 6- persoons, 4-persoons, 2 persoons of 1 persoons slaapcoupé. Een treinticket naar Venetië begint al vanaf €70,- p.p. enkele reis 2e klas. Vergelijk ook een interrail ticket, dit kan namelijk erg voordelig zijn en heb je nog mogelijkheden om wat extra bestemmingen op je heen- of terugreis in te plannen.

Bus naar Venetië

Met een overstap in Munchen kun je met de bus naar Venetië reizen. Je bent dan ongeveer 22 uur onderweg. Een ticket met de bus naar Venetië is te boeken vanaf €60,- enkele reis. Je kunt opstappen in Amsterdam of Rotterdam. 

Pakketreizen

Er zijn verschillende pakketreizen te boeken. Zo kun je ook verblijf met vlucht, verblijf met auto en verblijf met bus in één boeken. Je kunt een rondreis in Italië maken en meerdere steden of plaatsen combineren.


Zoek hotel aanbiedingen

masker venetie reistips allereistips

Meer Venetië reistips

Ben je op zoek naar nog meer Venetië reistips? Dan raden we je aan om een reisgids voor Italië te kopen. Zelf vinden we Lonely Planet en Rough Guide de beste reisgids voor Venetië.

reiservaringen

Als je wilt gaan ontdekken maar je hebt beperkt de tijd, dan is het wellicht handig als je vooraf al weet wat de leukste plekken in de stad zijn en waar je de belangrijkste bezienswaardigheden in kunt vinden. Ook tips over gezellige cafés of restaurants in waar je goed kunt eten en drinken en tips over leuke excursies of tours zijn dan vast welkom!

Wellicht zitten er nog wat leuke reistips tussen de hieronder getoonde reiservaringen van bezoekers van onze website!

Heb je zelf wel eens een reis naar gemaakt en help je andere reizigers ook graag met tips en advies? Laat dan vooral je reisadvies over achter door een review te schrijven.

Geef een reactie