Het is misschien wel de mooiste stad ter wereld, Rome. De stad heeft grotendeels de geschiedenis van Europa bepaald als zijnde de hoofdstad van het Romeinse rijk. De bruisende Italiaanse hoofdstad heeft toeristen veel te bieden. Rome reistips mogen dan ook zeker niet ontbreken aan onze website!

Over Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en heeft ongeveer 2,8 miljoen inwoners. Het is tevens de grootste stad van Italië. Rome behoort tot de best bezochte steden ter wereld. Rome was de hoofdstad van het grote Romeinse Rijk en kent veel historie. Dit is nog duidelijk terug te zien als je een bezoek brengt aan deze indrukwekkende stad. Vooral voor gelovigen is Rome erg in trek omdat er vele kerken en het bekende Vaticaanstad te bezichtigen zijn. In onze Rome reistips lees je alle info!

Bezienswaardigheden in Rome

In Rome is heel veel te zien. Je kan je zonder problemen een aantal dagen goed in de stad vermaken want het barst van de bezienswaardigheden in Rome. We hebben de belangrijkste en leukste bezienswaardigheden in Rome op een rijtje gezet.

Colosseum
Uiteraard bij iedereen bekend en ook zeker het bezoeken waard is het Colosseum. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome. Dit gigantische Amfitheater hoort bij het straatbeeld van Rome en mag zeker niet ontbreken aan de Rome reistips. Dit was in de Romeinse tijd een arena waar de gladiatoren met elkaar en wilde dieren het gevecht aan gingen. Breng zeker een bezoek aan dit imposante theater en koop je tickets van te voren.

Sint-Pietersbaseliek
In Vaticaanstad staat de prachtige Sint-Pietersbaseliek. Deze belangrijke baseliek wordt veel bezocht door gelovigen omdat het ook de residentie van de paus is. Voor de baseliek ligt het Sint-Pietersplein, die gebouwd is op het vermoedelijke graf van Petrus. Dit plein staat vooral bekend vanwege de ‘Urbi et Orbi’ toespraken van de paus met Pasen en kerst. Veel werken en prachtige versieringen van Gian Lorenzo Bernini zijn te zien in de baseliek. Deze indrukwekkende kerk is absoluut het bezoeken waard en om lange wachtrijen te voorkomen kun je het beste je tickets van te voren aanschaffen.

Trevifontein
De Fontana die Trevi is de bekendste fontein van Rome en hoort ook bij de highlights van Rome. Deze fontein was ontworpen door Bernini en 50 jaar later gebouwd door architect Nicola Salvi. Je ziet deze beroemde fontein veel voorkomen in grote films als La Dolce Vita en bijvoorbeeld Angels and Demons. Vroeger kwamen er 3 wegen op de plek van de fontein bijeen en daarom heet de fontein Trevi (tre via, 3 wegen). Als je in de fontein kijkt zie je vele muntjes liggen. Gooi een muntje in de fontein en je zult volgens de legende ooit weer terugkeren naar Rome. Uiteindelijk worden al deze muntjes geschonken aan een goed doel.

Via GetYourGuide kun je een stadstour door Rome met gids boeken.

Bezienswaardigheden in Rome - Vaticaanstad

Vaticaanstad

Bezienswaardigheden in Rome - Trevifontein in Rome

Trevifontein

Naar Rome reizen

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Het vliegtuig is snel en gemakkelijk maar zeker niet de meest duurzame manier van reizen. Het meest duurzame vervoersmiddel is de trein of bus. Natuurlijk kan je ook met een eigen auto naar Rome reizen. Alle manieren van vervoer naar Rome hebben zo hun voor-en nadelen.

Vliegen naar Rome

Tegenwoordig kan je vrij makkelijk een goedkoop vliegticket naar Rome  boeken. De reisduur per vliegtuig is ongeveer 2 uur en 15 minuten. Dit zijn directe vluchten van Amsterdam naar Rome. Wil je vanaf Eindhoven naar Rome vliegen? Dat is ook mogelijk met een directe vlucht. Deze vlucht duurt ongeveer 2 uur. Al vanaf €59 kan je een vliegticket naar Rome boeken.

Het vliegveld van Rome, Rome-Fiumicino Airport, ligt op ongeveer een half uur met de trein naar het centrum. De Leonardo Express brengt je naar het centrale treinstation van Rome: Roma Termini.

Trein naar Rome

Indien je met de trein naar Rome wilt reizen is het fijn om deels met een nachttrein te gaan. Overdag is ook haalbaar, maar dan zit je heel lang in de trein en de aansluitingen op de overstap stations zijn vaak wat krap.
Je kunt met de dagtreinen via Frankfurt naar Munchen reizen en van daaruit de nachtrein direct naar Rome nemen. Je bent dan ongeveer 24 uur onderweg en kunt kiezen voor een slaapplek in de nachttrein. In de nachttrein kun je kiezen voor een 6 persoons zitcoupe, 6- persoons, 4-persoons, 2 persoons of 1 persoons slaapcoupé. De prijs van een treinticket naar Rome begint vanaf ongeveer €75,- per persoon enkele reis. Vergelijk ook een interrail ticket, dit kan namelijk goedkoper zijn en heb je nog mogelijkheden om wat extra bestemmingen op je heen- of terugreis in te plannen.

Bus naar Rome

Een enkele reis met de bus naar Rome boek je vanaf 60,-. Indien je individueel een busreis wilt boeken kun je vaak niet met een directe lijn naar Rome, maar moet je overstappen in Milaan. De reistijd is ongeveer 26 uur incl. overstap. Je kunt opstappen op Amsterdam of Rotterdam CS.

Pakketreizen

Er zijn verschillende combinatiereizen te boeken. Zo kun je ook verblijf met vlucht, verblijf met auto en verblijf met bus in één boeken.


Zoek hotel aanbiedingen

Rome reistips kunst allreistips

Meer Rome reistips

Ben je op zoek naar nog meer Rome reistips? Dan raden we je aan om een reisgids voor Italië te kopen. Zelf vinden we Lonely Planet en Rough Guide de beste reisgids voor Rome.

[rwp_snippets box=”0″]
[rwp_box_form id=”0″]

Geef een reactie