In deze reisblog Italië – bella Sicilia, wordt beschreven hoe wij onze reis in de coronatijd hebben ervaren. Elf dagen trekken we door bella Sicilia, die eigenlijk aan het begin van de COVID-19 uitbraak gepland stond, maar hebben gewijzigd naar begin oktober 2020.  

On our way to Sicily!

Onze vlucht naar Catania is al om 07.00 uur ’s ochtends. We moeten erg vroeg op, maar voor vakantie is dat nooit een probleem. Onze dochter van 2,5 jaar oud staat ook gelijk te springen om eindelijk op vakantie te gaan naar Italië. Het was nog spannend of onze reis door kon gaan vanwege de 2e golf COVID-19. Maar gelukkig staat begin oktober Italië nog niet op code oranje, dus gaan we met veel zin op reis. Iedereen op Schiphol draagt mondkapjes en ook in het vliegtuig is iedereen verplicht een mondkapje te dragen. Aangekomen op Catania duurt het even voordat we onze koffers hebben, maar daar had ik me wel op ingesteld. Daarna moeten we op zoek naar het verhuurbedrijf voor de auto die we gaan gebruiken om rond te cruisen op Sicilië. Je zou denken dat het in de coronatijd wel rustig is bij de autoverhuur, maar het is een rommeltje en niet helemaal duidelijk hoe de wachtrij loopt. Ik moet er ook wel om lachen omdat dit toch allemaal een beetje op z’n Italiaans gaat. Gelukkig draagt mijn vriend ons kind hangend op zijn schouder, dus worden we opeens priority en krijgen we voorrang. De Italianen doen alles voor de bambini’s en daarom is het ook een fijn land om met kleine kinderen heen te gaan.

Op naar onze accommodatie Le case di Bacco

Zodra we de auto in ons bezit hebben, rijden we direct (inclusief hongerige maag) naar onze eerste bestemming; Santa Venerina. Het is een plaatsje van niks, maar we hebben de accommodatie uitgekozen omdat we in de buurt van de Etna wilden beginnen. We worden gelijk heel vriendelijk te woord gestaan door de eigenaresse van Le Case di Bacco. Ze geeft ons de rondleiding in het Italiaans en gelukkig kan ik daar aardig wat van verstaan. Ons appartement is goed voor elkaar en erg netjes. We kijken uit op het zwembad. Zodra mijn dochter dat ziet, staat ze te springen om erin te gaan en is ze niet erg blij als we haar vertellen dat we eerst even wat gaan eten. De eigenaresse verteld ons dat we naar Trattoria N’Da Calata moeten gaan. Een erg goed, lokaal restaurant, waar je de typische Siciliaanse gerechten kunt proeven. Het is betaalbaar en helaas veels te veel voor ons, maar absoluut de moeite waard. Daarna nemen we even een duik in het toch wel koude zwembad en doen wat boodschappen in het dorpje. We zoeken nog even een Gelateria om van een heerlijk Italiaans ijsje te genieten. Uiteraard smaakt dit weer verrukkelijk. We sluiten onze dag vroeg af, koken wat in ons appartement en gaan vroeg naar bed.

Reisblog Italie - bella sicilia

Le Case di Bacco

Reisblog Italie - bella sicilia

Le case di bacco

Zafferana Etnae 

De volgende ochtend ontbijten we in het appartement. Aangezien de Italianen niet echt ontbijten en ze voornamelijk alleen maar koffie en wat zoetigheid eten ’s ochtends, zorgen we ervoor dat we zelf een lekker ontbijtje maken.
We gaan een racefiets halen in het dorpje Zafferana Etnea. Mijn vriend wil namelijk de volgende dag de Etna gaan beklimmen met de racefiets. Nadat hij het geregeld heeft drinken we wat koffie in het dorpje. Heel veel is er niet te beleven, maar bij het kerkje is een pleintje waar wel wat restaurantjes en koffietentjes te vinden zijn.

Het idylische Taormina

’s Middags hebben we besloten vrienden op te gaan bezoeken die ook op vakantie zijn in Sicilië. Ze zitten bij het bekende Taormina. Het is niet voor niks bekend en toeristisch. Het is er prachtig en sfeervol. Het voordeel van een vakantie tijdens COVID-19, is toch wel dat het een stuk rustiger is dan het normaal gesproken zou zijn in dit soort populaire bestemmingen. Onze vrienden hebben een mooi appartement aan het Mazzaro beach. Een prachtig rustgevende baai, waar naast appartementen ook lekkere restaurants te vinden zijn. ‘S avonds gaan we naar een goed visrestaurant Il Barcaiolo, wat aan dezelfde baai gelegen ligt. We genieten van het mooie uitzicht op de baai en de gerechten smaken ons uitstekend.  

Reisblog Italie - bella Sicilia

Zafferana Etnae

Reisblog Italie - bella sicilia

Taormina Mazzaro Beach

Het saaie Santa Venerina

We hadden in totaal 4 nachten geboekt bij Le Case di Bacco, bij de Etna, maar dit werden er 5 omdat onze oorspronkelijke vlucht gecanceld was. We besloten een dag eerder te vertrekken naar Sicilië. De accommodatie is echt goed verzorgd en de host is ontzettend lief en behulpzaam, maar ik denk niet dat we er een volgende keer weer zo lang zouden blijven. Dit komt meer omdat de plaatsjes bij deze accommodatie niet heel veel te bieden hebben. Je bent vanaf Le Case di Bacco bijvoorbeeld wel in een half uur in Taormina, maar een volgende keer zou ik toch eerder in Taormina verblijven. Omdat mijn vriend graag de Etna wilde beklimmen met de racefiets, wilden we eerst wat dichter bij de Etna beginnen en leek het ons leuk om in een agriturismo in de bergen te zitten. Santa Venerina en de plaatsjes er omheen stellen niet veel voor, maar het is evengoed heel ontspannen en we zijn blij dat er een zwembad bij zit.

Aci Trezza

In de ochtend gaat mijn vriend de Etna beklimmen en hangen mijn dochter en ik rond het appartement. Later ga ik met haar een speeltuin opzoeken in Santa Venerina en in de middag vertrekken we voor een uitgebreide lunch naar het havenplaatsje Aci Trezza. Voor de kust van Aci Trezza liggen 3 pilaarvormige eilandjes die gelijk opvallen als je bij de boulevard aankomt. Het is een mooie kust om te zien met een rotsachtig, keien strand. De Italianen houden van zonnen en gaan gerust tussen de keien liggen bakken, wat ons niet heel aantrekkelijk lijkt.
We lunchen bij Sicilia’s Cafe de Mar. Ze hebben een uitgebreide kaart en het is ook wel fijn dat ze lekkere broodjes op het menu hebben staan. Dat zie je weinig op de Italiaanse menu’s. Het is goed eten met vriendelijk personeel. Na de lunch eten we nog een ijsje op de boulevard en besluiten de avond in het appartement iets simpels te eten, zodat onze dochter op tijd kan gaan slapen.

Reisblog Italie - bella sicilia

Aci Trezza

Reisblog Italie - bella sicilia

Aci Trezza

Isola Bella

Aangezien onze dochter gek is van speeltuinen, besluiten we in de ochtend weer een speeltuin op te zoeken. Bij Villa Mirador worden bruiloften en feesten georganiseerd en hebben ze een grote speeltuin op het park. We mogen gratis gebruik maken van de speeltuin en dat is een groot succes. ‘S middags besluiten we meer te gaan ontdekken van Taormina en omgeving. We parkeren de auto op Via Nazionale, 246D ter hoogte van strand Mazzarò. Hier kun je de auto gratis langs de weg parkeren. We lopen langs de weg tot we bij het restaurant Da Giovanni komen. Daar genieten we van een heerlijke lunch. Het restaurant heeft mooi uitzicht over het strand van Isola Bella en het personeel is erg vriendelijk.
Na de lunch gaan we met de trappen naar beneden om het strand en het eilandje Isola Bella te bezichtigen. Je kunt vanaf het strand over de kleine zandtong door het water naar het eiland lopen. Het is deels zand, deels kiezelstrand en je kunt er goed snorkelen omdat er koraal en rotsen in het water liggen. Waterschoenen zijn wel een aanrader als je gaat zwemmen. We genieten lange tijd van het mooie uitzicht op het eilandje en de helderblauwe zee.

Mooie avond in Taormina

We besluiten de dag af te sluiten in Taormina zelf. Je kunt dit via trappen bereiken of met een kabelbaan die elk kwartier gaat. Wij kiezen voor de kabelbaan.
Taormina is prachtig en erg sfeervol. Ik kan me voorstellen dat het er in het hoogseizoen erg druk is. Zelfs in de COVID-19 tijd lopen er aardig wat mensen door de sfeervolle winkelstraatjes. Er zijn voornamelijk wat luxere winkels te vinden, met merkkleding. We komen uit bij een prachtig plein gelegen aan een pittoresk kerkje (Chiesa di San Giuseppe). Hier heb je uitzicht over de kuststrook bij Taormina. We zoeken via tripadvisor nog een goed restaurant uit en komen uit bij Ristorante l’Arco dei Cappuccini. We zijn wat vroeg want er zit nog helemaal niemand. Ze zijn eigenlijk over een kwartiertje open maar we mogen alvast gaan zitten. We worden geholpen door een zeer vriendelijke man. We krijgen een heerlijk gerechtje voorgeschoteld die we niet eens hadden besteld. Maar omdat we wat langer moesten wachten kregen we dit van het huis. De gerechten die we daarna hebben besteld zijn verrukkelijk. Een perfecte smaaksensatie en geen grote hoeveelheden. De Sicilianen houden van veel eten, dat had ik de afgelopen dagen wel gemerkt. Maar dit was perfect en absoluut een aanrader om heen te gaan.

Isola Bella

Isola Bella

Taormina Chiesa di San Giuseppe

Taormina Chiesa di San Giuseppe

Lunchen in Francavilla

We hebben gehoord van het mooie natuurpark met de watervallen. Het lijkt ons leuk om dit te gaan bezoeken. Het natuurpark Gole Alcantara is een half uur rijden vanaf San Venerina, maar we plannen 2 stops in zodat we nog wat andere plaatsjes kunnen bezoeken. We komen met de lunch in Francavilla terecht. De plaats zelf stelt niet zo veel voor, maar we komen bij een restaurant uit die vol zit met Italianen. Restaurant Macelleria Braceria da Francesco is ook erg goed beoordeeld zien we via google. Ze hebben een vast menu met heerlijke antipasti als verschillende kazen, rauwe ham, olijven, gegrilde groente en nog veel meer. Ook krijgen we een groot bord met carpaccio van kalfsvlees en een schaal met goed gekruide worstjes. Uiteraard wordt het weer in enorme hoeveelheden geserveerd. Uiteindelijk komt de rekening en moeten we €20,- neerleggen. We zijn erg verbaasd omdat er ook nog een hele fles wijn bij dit bedrag inbegrepen zit. Er heerst een gezellige sfeer in het restaurant en het is duidelijk dat dit de favoriete lokale tent is in Francavilla.

Natuurpark Gole Alcantara

Met volle buiken rijden we verder naar natuurpark Gole Alcantara. Je kunt er bodyraften, trekking tochten doen en op quads rijden. Er is ook nog een Spray Parc voor de kleintjes, maar deze is helaas gesloten. We moeten entree betalen om de watervallen te bezoeken. Je kunt ook nog een lange wandeling maken, waar je wat extra voor betaald. Wij kiezen er voor om de watervallen en wandeling te doen voor €10,- p.p. Het is er niet druk en het water van de watervallen is heerlijk koud. Het riviertje is niet diep, dus ideaal voor kinderen om in te spelen. We lopen nog wat verder over de rotsen en vermaken ons erg goed in de prachtige natuur met de stilte om ons heen.
Na de watervallen doen we nog een korte wandeling boven langs met uitzicht op de rivier en bergen.

Gole Alcantara Waterval

Gole Alcantara Waterval

Gole Alcantara

Gole Alcantara

Vulkaan de Etna

Aangezien ik zelf de Etna nog steeds niet goed gezien heb, ook al zit ik er al heel wat dagen vlakbij in de buurt, besluiten we naar de Etna te rijden. De Etna was vaak slecht te zien door bewolking of door de eigen aswolk die er omheen hangt. Dit was ook de laatste overnachting in Santa Venerina en we gaan via de Etna op doorreis naar Agrigento.
We rijden tot Funivia dell’Etna. Daar begint de kabelbaan omhoog. Je kunt niet met de kabelbaan tot het hoogste punt komen, dan zou je nog een trekking verder moeten doen. We drinken koffie bij Monte Gebel onderaan de kabelbaan en vragen wat het kost om omhoog te gaan. Helaas geeft de meneer achter de balie aan dat er te veel wind staat en de kabelbaan dus niet omhoog gaat. Je kunt alleen met bussen omhoog. We besluiten dit toch maar niet te doen en gewoon onze doorreis voort te zetten. Tijdens onze rit langs de Etna zie je bovenin dat de berg uit zwart gesteente bestaat. Ook zie je resten van huizen die bij een eerdere uitbarsting zijn overstroomd door de lava, een indrukwekkend gezicht. De Etna is de meest actieve vulkaan van Europa. Er vinden regelmatig uitbarstingen plaats. De laatste grote eruptie was in de winter van 2008 op 2009.

Etna

Etna

Etna

Etna

Aankomst in het mooie Agrigento

We rijden 2,5 uur tot we in Agrigento aankomen. We hebben een accommodatie geboekt met uitzicht op de tempels die we ook van plan zijn te bezoeken. Accommodatie Villa San Marco ligt prachtig. Er lopen veel dieren rond en er is een zwembad en prachtige tuin om het verblijf heen. Een grote kooi met parkieten en andere soorten vogels, geiten, loslopende pauwen, varkens, kalkoenen, een ezel, 3 katten en 2 honden die het erg gezellig vinden dat we er zijn. Mijn dochter weet niet waar ze kijken moet van enthousiasme. We worden ook hartelijk ontvangen door Salvatore, één van de zonen van de eigenaren van het verblijf. Het wordt gerund door de hele familie en zo heeft iedereen zijn eigen taken. Salvatore spreekt goed Engels, zorgt voor de organisatie en incheck/uitcheck van de gasten. De andere zoon zorgt voor de tuin en de dieren en dochter zorgt samen met haar vriend elke ochtend voor het ontbijt. We besluiten de middag lekker bij het zwembad door te brengen. Deze keer is hij niet zo koud als bij ons vorig verblijf, dus wordt er met veel plezier gebruik van gemaakt.

Centrum Agrigento

‘S avonds besluiten we Agrigento te bezoeken en parkeren de auto bij het treinstation van Agrigento. Vanuit daar lopen we naar Via Athenea. Dit is de straat waar de winkels en restaurants zitten. Een sfeervolle straat met leuke winkels, barretjes, restaurantjes en vele kerken. We eten bij Enotria Enoteca e Bistrot, een erg leuk restaurantje met een goede, uitgebreide kaart. We zitten op het terras tegenover het restaurant. Binnen in de kelder ziet het er ook sfeervol uit met een grote wand vol verschillende soorten wijnen. Na een volle buik gaan we weer terug naar ons verblijf en genieten we nog even van de avond in de tuin met uitzicht op de prachtig verlichte tempels.

Villa San Marco Agrigento

Villa San Marco Agrigento

Villa San Marco Agrigento

Villa San Marco Agrigento

‘Tempelen’ in Akragas

We moeten onze dochter voorbereiden dat we tempels gaan bezoeken en proberen het zo leuk mogelijk te brengen. Ze heeft natuurlijk geen idee wat tempels zijn en dat het voor haar hoogstwaarschijnlijk heel saai is. We besluiten van te voren dan ook dat we eigenlijk alleen de Tempel van Concordia gaan bekijken. Deze tempel is het meest intact gebleven. Er zijn namelijk meer tempels te bezichtigen. Het is ongeveer een route van 3 km met verschillende tempels uit de Griekse kolonie. In 1997 is het gebied opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.  De vallei bestaat uit overblijfselen van zeven tempels in totaal. Het is een mooi aangelegd gebied met een leuk park waar we ook nog doorheen lopen. Mijn dochter is het na een tijdje zat en vraagt of we na het ‘tempelen’ naar het zwembad gaan. Dit lijkt ons een goed idee en nemen op ons verblijf nog even een duik in het zwembad.

Agrigento Tempel Concordia

Agrigento Tempel Concordia

Agrigento Tempel Concordia

Agrigento Tempel Concordia

Scala dei Turchi

We hebben gelezen over een prachtig strand wat vlakbij Agrigento ligt. Het heet Scala dei Turchi en is rotsachtig met witte kalksteen. Het ziet er erg bijzonder uit omdat het water heel blauw ziet naast deze witte rotspartij. We lunchen wat bij het hippe Lounge Beach Scala dei Turchi en genieten nog even van de wilde zee en het prachtige uitzicht op de witte rotpartijen.
S avonds besluiten we pizza te bestellen en te laten bezorgen bij de accommodatie. Uiteraard regelt Salvatore alles voor ons en hoeven wij alleen maar achterover te zitten en te wachten tot we kunnen smullen van de pizza’s die ons voorgeschoteld worden. We besluiten op tijd te gaan slapen, want de volgende dag gaan we onze reis weer voortzetten naar ons laatste verblijf.

Scala dei Turchi

Scala dei Turchi

Lounge Beach Scala dei Turchi

Lounge Beach Scala dei Turchi

Het trieste uitgestorven Campofelice di Roccella

Voor de laatste nachten hebben we een accommodatie aan het strand geboekt vlakbij Cefalù. Het is ongeveer 1,5 uur rijden van Agrigento naar het plaatsje Campofelice di Roccella. We rijden het laatste stuk langs de kust en zien accommodatie naast accommodatie. Je kunt zien dat het een toeristisch gebied is, alleen lijkt het nu uitgestorven doordat er eigenlijk helemaal geen toeristen zijn. Zodra we bij onze accommodatie case vacanze paradise beach komen, zien we dat er eigenlijk helemaal geen huisjes worden bewoond op het park. Het is er compleet uitgestorven. Het huisje wat wij toegewezen krijgen is heerlijk ruim met 3 slaapkamers, een grote keuken, badkamer en woonkamer. Het is er netjes, maar heeft verder niet heel veel sfeer. De eigenaar verteld ons dat het zwembad toch helaas dicht is. Ik had van te voren, vanuit Nederland al gemaild naar de accommodatie met de vraag of het zwembad open zou zijn als wij zouden komen. Hij had aangegeven dat het zwembad in oktober ook nog open zou zijn. Helaas moest hij het zwembad nu verplicht dicht doen vanwege COVID-19. Dit was een teleurstelling, maar gelukkig konden we in ieder geval naar het strand. Ook was er een speeltuintje op het park, waar onze dochter zich goed kon vermaken. Zodra we bij het lange uitgerekte strand komen is er helemaal niemand te bekennen en zijn er verder ook geen strandtentjes te vinden. Het is een kiezelstrand en de zee is ook erg wild. Niet echt een uitnodigend strand om te gaan zwemmen. De accommodatie en het strand geven ons een soort triest gevoel. We weten dat dit natuurlijk komt omdat het naseizoen is, maar ook omdat we te maken hebben met COVID-19.

Opzoek naar verblijf in Cefalù

We gaan direct online opzoek naar een accommodatie centraal gelegen in Cefalù. Het zou zo moeten zijn dat vanwege COVID-19 er genoeg aanbod voor een redelijke prijs te vinden zou zijn. We zien direct vlakbij het strand in het historisch centrum een mooi appartement voor goede prijs. We rijden die middag naar Cefalù om daar te gaan eten en te kijken hoe het appartement ligt. Zodra we daar aankomen worden we gelijk enthousiast. Het appartement ligt in een geweldig sfeervolle straat met restaurantjes en barretjes. En vanuit de accommodatie loop je in 2 minuten naar een klein baaitje waar je goed kunt ontspannen en zwemmen. We besluiten bij terugkomt in Campofelice di Roccella met de eigenaar van de accommodatie te overleggen om eerder te vertrekken. We zien zijn teleurstelling, wat ook heel begrijpelijk is, maar hij begrijpt ons ook. We betalen voor 2 nachten en boeken direct voor de volgende 3 nachten het leuke appartement in Cefalù. We besluiten maar 1 nacht in Campofelice di Roccella te verblijven en vertrekken de volgende ochtend.

reisblog italie - bella sicilia

Campofelice di Roccella

Optimaal genieten in Cefalù

We wilden onze laatste dagen in Sicilië lekker ontspannen aan het strand doorbrengen. Cefalù is daar de ultieme plek voor. Ook voor onze dochter is het fijn om wat dagen lekker te spelen aan het strand en in zee. We hebben een nieuwe babyfoon in Nederland besteld die een bereik heeft van wel 3 kilometer. Het werkt als een soort portofoon en dit geeft ons daarmee de gelegenheid om zelf aan het strand te liggen terwijl onze dochter haar middagdutje doet. Ook in de avonden besluiten wij nadat ze in slaap is gevallen lekker bij een barretje te gaan zitten. We verblijven ook nog eens in een geweldige sfeervolle straat waar genoeg keuze is aan barretjes. We zijn erg blij met de keuze die we hebben gemaakt om de accommodatie B&B Dimora del Pescatore Cefalù te boeken.
De jongen (Dario) die samen met zijn zus de B&B runt, spreekt goed Engels. Zijn familie bezitten grote hotels en hij mocht dit samen met zijn zus runnen. En hij doet dat uitstekend. Alles is piekfijn in orde. Het lijkt zelfs wel een beetje of hij smetvrees heeft, zo schoon ziet het er uit. De meeste accommodaties in Italië hebben een wat oubollige stijl, maar dit is modern ingericht en ontbreekt aan niets.

Restaurants op Via XXV Novembre Cefalù

Dario heeft ook genoeg tips voor ons om te gaan eten. Hij stuurt ons naar restaurant Tinchite die in een sfeervol zijstraatje (Via XXV Novembre) zit vlakbij de Piazza Duomo. Op aanraden van Dario nemen we Rigatoni. Dit is een soort pasta penne met draadjesvlees tomatensaus en basilicum. Het smaakt verrukkelijk. En niet alleen wij vinden het heerlijk, onze dochter kan ook niet stoppen met eten. Gelukkig eten wij vroeg en zijn al om 7 uur bij het restaurant. Binnen een half uur zit het hele restaurant vol, met voornamelijk klanten die gereserveerd hebben. Dus duidelijk erg populair.
In diezelfde straat eten we een andere avond bij Le Chat Noir. Ook hier is het druk en loopt het snel vol. Het eten is weer erg goed en de bediening heel vriendelijk.

Restaurants op Via Carlo ORtolani di Bordonaro

In Cefalù heb je in ieder geval genoeg keuze aan goede restaurants. Zo zit er ook een restaurant in de straat waar wij verblijven die we zelfs 2 keer bezoeken. Het zit schuin tegenover ons appartement. Het leuke is dat deze straat (via Carlo Ortolani di Bordonaro) aan de andere kant uitkijkt op prachtige rotspartijen. Dus de restaurants die je bezoekt in deze straat hebben ook vaak terrassen met uitzicht op zee. Het restaurant waar we 2 keer eten omdat het zo goed bevalt heet restaurant Liberty.
Ze hebben er heerlijke verse vis die de ober zelfs voor ons fileert. Ook de antipasti plank vooraf is de moeite waard. Deze plank bestaat uit verschillende rauwe vleeswaren, kazen en gegrilde groente.
Aan het einde van via Carlo Ortolani di Bordonaro ligt restaurant Molo 19, die tevens ook een ijssalon heeft. Ze hebben een terras met uitzicht op de baai. Hier halen we dagelijks een heerlijke gelato (ijsje). Elke dag liggen we hier ook aan het strand waar een goede sfeer hangt. Een barretje aan het strand die met een kleine trap bereikbaar is, verkoopt zijn biertjes en andere dranken die je kunt nuttigen op het strand. Het water is heel helder en de vissen kun je door het lichte water goed zien zwemmen. Er is een kade waar vanaf gedoken wordt en vroeg in de ochtend staan er mannen aan de kade te vissen.

Beste reistijd voor Cefalù

Dario verteld ons dat je veel kunt doen in de omgeving van Cefalù, maar wij hebben onze zinnen gezet op onze laatste dagen in volledige ontspanning aan het strand te spenderen. Het weer is perfect omdat het rond de 25 graden is en er geen wolkje aan de lucht te zien is. We kunnen ons voorstellen dat het in de maanden juni, juli en augustus niet uit te houden is. Dario verteld ons ook dat het afgelopen zomer extreem heet was en dat de maand september de perfecte maand is om weer eens terug te komen naar zijn appartement.

reisblog italie - bella sicilia

Cafalù kade

reisblog italie - bella sicilia

Cefalù by night

reisblog italie - bella sicilia

Cefalù restaurant Liberty

Cefalù kust

Cefalù kust

Arrivederci Sicilia!

Onze vlucht terug naar huis is in de ochtend vanaf vliegveld Catania. Het is een rit van ongeveer 2 uur en moeten dus vroeg vertrekken vanuit Cefalù. De auto staat geparkeerd bij de haven van Cefalù omdat het niet mogelijk is om te parkeren in het centrum. Ze controleren dit heel streng met camera’s en ook de lokale bevolking in het centrum heeft permissie om alleen te parkeren tussen bepaalde tijden voor de deur. Met onze bagage moeten we dus wel een stukje lopen naar de auto, maar hier zijn we op voorbereid en hebben onze tijd ruim ingecalculeerd.

Gehuurde auto inleveren

Zodra we aankomen rijden bij het vliegveld van Catania is het heel onduidelijk waar je de auto moet inleveren. We rijden geïrriteerd een aantal rondjes om het vliegveld en vinden uiteindelijk het autoverhuurbedrijf. Het gaat weer even ongeregeld als het ophalen van de auto, maar zijn blij als we uiteindelijk naar de incheckbalie van het vliegveld lopen.

Op het vliegveld

Er staat een behoorlijke rij, maar gelukkig duurt het niet al te lang voordat we onze bagage hebben ingecheckt. Wel blijkt dat we nog even moeten bijbetalen (€55,-) omdat we 2 stuks bagage hebben in plaats van 1 stuk bagage die ik van te voren had geboekt. Heen vlogen we met Transavia en mochten we niet meer dan 20kg bagage inchecken, maar dit was gewoon mogelijk met 2 bagagestukken. Terug gingen we met EasyJet en daar bleek dat je het dan in één koffer/tas moest vervoeren. Dit was dan weer even een domper, maar we betalen het direct en vergeten het zo snel mogelijk. We hadden van te voren hele goedkope tickets weten te boeken en dan is het wel noodzaak goed de kleine lettertjes te lezen en te zorgen dat je op het vliegveld niet voor dit soort verrassingen komt te staan.

Home sweet home

Onze vlucht terug gaat erg voorspoedig en zodra we op Schiphol aankomen moeten we gelijk weer even wennen aan de frisse herfstwind die ons tegemoet komt. We stappen van de zomer direct in de herfst en ook hier kan ik weer van genieten. Thuiskomen is na een heerlijke vakantie ook niet erg, want stiekem hou ik toch ook wel erg van het georganiseerde, fijne Nederland.

Sicilie vlucht allereistips

Geef een reactie