Een van de populairste vakantielanden van Europa is Italië. Het land is enorm in trek bij toeristen en wordt jaarlijks veelvuldig bezocht. Zodoende is er dan ook in de meeste steden en bij diverse bezienswaardigheden een ruime keuze aan hotels, studio’s, appartementen, villa’s, woningen en agriturismo. Agriturismo is vooral veel te vinden in Toscane. Dit is dan een boerderij waar vaak wijn of olijfolie verbouwd wordt. Hier bieden ze dan ook accommodatie voor toeristen en kun je gelijk genieten van de zelf gemaakte wijn of andere producten die worden verbouwd op de boerderij.

Tijdens onze eigen reizen zijn wij in diverse hotels in Italië verblijven en hebben we per bestemming een tweetal tips voor je. Met deze Italië hotel tips hopen we je een handje op weg te helpen naar het vinden van een geschikt hotel, appartement of vakantiehuis.

Hieronder een aantal Italië hotel tips per stad die wij aanbevelen. Deze zijn door veel bezoekers goed beoordeeld, liggen centraal en hebben een goede prijs- kwaliteitsverhouding.

admin-ajax.php

Waar boek je hotels in Italië?

Hotels in Italië zijn eenvoudig te boeken via Expedia.nl, Agoda of Booking. Soms kan je ook voordeliger uit zijn om een pakketreis te boeken, inclusief vlucht. Via bijvoorbeeld Stedentrips.nl kun je leuke aanbiedingen vinden voor een pakketreis.

Via Agoda kan je ook goedkoop overnachten in Italië, een kamer heb je voor een paar tientjes. Maar luxe is er zeker ook te vinden. Bijvoorbeeld een villa met privé zwembad. Er is aanbod voor ieder wat wils. Makkelijk hotels in Italië vergelijken kan via Trivago. Alle aanbieders van hotels in Italië worden daar vergeleken zodat je altijd de voordeligste prijs vindt!

Tips voor het boeken van hotels in Italië

Om een geschikt hotel te vinden dat helemaal aan jouw wensen voldoet, is het verstandig om op een aantal punten te letten. Waar je rekening mee kunt houden is het volgende:

Preferenties

Ga je bijvoorbeeld voor een 2-persoons hotelkamer, of toch liever een appartement met aparte slaapkamer? Wil je een badkamer met ligbad, of is alleen een douche voldoende? Met ontbijtbuffet waar je zonder zorgen kan aanschuiven, of haal je liever zelf iets bij een bakker? Is de locatie van het hotel belangrijk? Als je dit vooraf bedenkt sta je niet voor verrassingen als je eenmaal ingecheckt hebt. Er is weinig vervelender dan zonder auto in een afgelegen hotelkamer zitten, terwijl je voor dezelfde prijs midden in het levendige centrum had kunnen zitten.

Informatie en foto’s

Als je deze preferenties hebt ingevuld, zal de hotelsite met een selectie komen op basis van jouw wensen. Kijk goed naar de informatie en foto’s. Daarmee krijg je een goed beeld van het hotel of appartement en de omgeving.

Recensies

Last but not least: kijk ook altijd even bij de recensies die zijn achter gelaten door andere reizigers. Zij zullen met positieve, maar zeker ook negatieve verhalen, een compleet beeld geven van de geselecteerde accommodatie.

 

Geef een reactie