Het is belangrijk om voor je reis te checken of er inentingen voor Italië nodig zijn. Hier vind je betrouwbare informatie over eventuele vaccinaties die je nodig hebt om gezond op reis te gaan.

In Italië zijn geen inentingen verplicht gesteld. Je kunt dus zonder inentingen op reis gaan. Er zijn wel bepaalde inentingen die worden aanbevolen. Hieronder de aanbevolen inentingen;

Tekenencefalitis (TBE)

Als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen, dan wordt er wel een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen. Het gaat dan om de periode van maart tot en met november. Tekenencefalitis komt voor in het noorden van Italië.

Tekenencefalitis (TBE) wordt veroorzaakt door besmette teken die het TBE-virus van dier naar dier en soms naar mens overdragen. De meeste mensen die besmet zijn geraakt met het virus worden niet ziek of krijgen milde klachten 7 tot 14 dagen na de tekenbeet, maar het is mogelijk om later een ontsteking te krijgen in de hersenen, hersenvliezen en ruggenmerg. Een ziekenhuisopname is dan noodzakelijk.

 

Inentingen voor Italië zijn dus niet verplicht, maar wilt u meer informatie over vaccinaties op reis, klik dan hier

Hygiëne in Italië

Met de hygiëne in Italië is het over het algemeen wel goed gesteld. Kans op een bacterie oplopen kan net als in Nederland, maar die kans is niet heel groot.

Geef een reactie