In Italië zijn de feestdagen zeer belangrijk voor de Italianen. Italië is een vrij gelovig land en de meeste vrije dagen zijn dan ook katholieke feestdagen. Zo zijn onder andere de kerstdagen zeer belangrijk voor de Italianen. Dit feest wordt dan ook gelijk aangegrepen om uitgebreid met familie te gaan eten.

De belangrijkste feestdagen in Italië

Ga je een reis door Italië maken? Houd dan in je planning rekening met de feestdagen die worden gevierd. Er is namelijk vaak veel gesloten of er wordt gestaakt met feestdagen in Italië. Je merkt bijvoorbeeld ook duidelijk wanneer het zondag is aan de rust in de plaatsen. Er zijn dan veel gelegenheden gesloten.  De belangrijkste nationale feestdagen in italië zijn:

[supsystic-tables id=5]

Naast de bovenstaand genoemde feestdagen zijn er nog meer feestdagen die gevierd worden. Soms wordt een feestdag alleen in een bepaalde regio gevierd.

Wil je weten wat je te wachten staat op bepaalde feestdagen tijdens je reis? Kijk dan op de website van Verkeersbureau Italië. Zo voorkom je vervelende situaties en gesloten deuren als je op reis bent in Italië.

Geef een reactie