Wanneer je naar Italië gaat, wil je goed voorbereid op vakantie gaan. In budget voor Italië lees je alles over de valuta in het land, hoeveel je ongeveer kwijt bent voor een kop koffie en nog meer belangrijke zaken.

Valuta in Italië

Euro is de munteenheid van Italië. Voorheen was de officiële munteenheid de Italiaanse Lire, maar op 1 januari 2002 werd deze vervangen door de euro 

Contant geld in Italië

Als je in Italië bent, valt het op dat er veel geldautomaten (bancomat) te vinden zijn. Let wel op dat je vaak iets extra’s moet betalen als je geld opneemt. Er wordt dan een vast bedrag per transactie berekend of een percentage. Dit wordt vaak aangegeven wanneer je een bedrag pint. Vaak is het voordeliger om met een bankpas te pinnen dan met een creditcard. Voordat je akkoord gaat wordt dit extra bedrag altijd weer gegeven.
Wij raden aan om niet te veel contant geld op zak te hebben. In de grotere steden is de kans groot dat er zakkenrollers lopen, die uit zijn op het stelen van waardevolle spullen of contant geld. Het is dan ook handig om verschillende betaalmiddelen mee te nemen en die op verschillende plekken te stoppen.

Pinnen in Italië

Pinnen in Italië is het makkelijkst. Bankpassen en creditcards worden eigenlijk overal geaccepteerd. Indien je bankpas wordt gestolen is het van belang dat je deze zo spoedig mogelijk blokkeert.

Fooi geven in Italië

Op de rekening staat vaak ‘servicio incluso’ vermeld. Dit betekend dat ze al bedieningskosten hebben berekend. Je kunt het bedrag afronden om je waardering te laten zien. Ook bij taxichauffeurs is het gebruikelijk om het bedrag af te ronden.

Wat kost dit gemiddeld?

Hopelijk heb je wat gehad aan onze tips over budget in Italië. Kijk hier voor alle andere info over Italië.

Geef een reactie