We hebben een aantal bestemmingen in Italië voor je uitgelicht. Hier beschrijven we de must see’s van deze steden, eilanden en bijzondere locaties aan de hand van algemene en historische informatie alsook vanuit persoonlijke ervaringen.Lees verder voor een beschrijving van deze bestemmingen in italië:

Steden

Rome

Rome reisbestemmingen in italie allereistips

Rome is één van de best bezochte steden van de wereld. Deze prachtige hoofdstad van Italië is enorm in trek omdat het zo veel te bieden heeft. Het staat voornamelijk bekend om zijn vele historische bezienswaardigheden. Er zijn zelfs nog historische monumenten te zien die stammen uit de tijd van het grote Romeinse Rijk. De must see’s zijn toch wel het Colosseum, Vaticaanstad, Piazza Navona, de prachtige beroemde Trevi Fontein en nog veel meer plekken die je gezien moet hebben. Klik hier voor meer info over deze prachtige reisbestemming in Italië.

Milaan

Milaan reisbestemmingen in italie allereistips

Ook Milaan behoort tot de populaire toeristische trekpleisters. Deze tweede stad van Italië ligt in het ontwikkelde Noord-Italië en staat bekend om zijn vele winkelstraten en modehoofdstad. Het is een ideale bestemming om als stedentrip te beleven. Milaan staat natuurlijk ook bekend om de Duomo die midden in de stad te vinden is. Daarnaast biedt Milaan nog veel meer kathedralen en andere mooie bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Klik hier voor meer info over Milaan.

Venetië

Venetie reisbestemmingen in italie allereistips

Venetië is de romantische drijvende stad waar je graag met je geliefde een weekend door brengt. Met zijn bijzondere gondels, serenades, prachtige kerken en vele kronkelstraatjes krijgen je ogen nooit rust. De unieke stad heeft zo veel te bieden en geeft je na een weekend het gevoel dat je nog lang niet uitgekeken bent. Het is een voetgangersvriendelijke stad waar je heerlijk kunt slenteren. Maar het is ook zeker aan te raden om de stad vanaf het water met een gondel te bekijken. Wil je meer lezen over deze reisbestemming in Italië, klik dan hier.

Florence

florence reisbestemmingen in italie allereistips

In het prachtige Toscane ligt de stad Florence. Het fijne aan Florence is de compactheid. Je kunt veel zien door een wandeling te maken door deze beroemde kunststad. Florence staat bekend om zijn Duomo, ponte Vecchio en talloze pallazzo’s. Maak een tour door de stad om alle geweldige werken van Michelangelo te bewonderen. Voor meer info klik hier.

Verona

Verona reisbestemmingen in italie allereisitps

Verona is een mooie stad die gelegen is aan de Adige. Hij staat bekend om de arena en Romeo & Julia. Aan de arena liggen veel gezellige restaurantjes en drinkgelegenheden. De historische stad van Verona staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Loop ook zeker langs de Adige om de prachtige bruggen te bewonderen of bezoek de Piazza del Erbe, één van de mooiste pleinen van Verona.

Bologna

bologna reisbestemmingen in italie allereistips

Bologna is gelegen in populairste vakantieregio van Italië. Deze levendige studentenstad staat bekend om zijn universiteit, sfeervolle historisch centrum. Je ziet overal in de stad de rode, bruine oranje tinten die de stad een warme uitstraling geven. Met zijn overdekte zuilen kun je al voetganger goed ronddwalen langs de gezellige restaurantjes en mooie winkels.

Napels

Napels reisbestemmingen in italie allereistips

Napels is duidelijk een Zuid-Italiaanse stad. Vergeleken met een Rome, Florence of Venetië heeft het een hele andere sfeer. Het is een stad met een reputatie, maar verrast je en biedt heel veel gezelligheid. Het historische centrum van Napels is één van de hoogtepunten. Je vindt er vele pizzaria’s en goede restaurants. Het Centro Storico heeft zelfs een plek op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Palermo

Palermo reisbestemmingen in italie allereistips

Als je door Palermo slentert zie je wat verouderde huizen met wapperend was voor de luiken hangen. Dit typerende beeld geeft een uniek gevoel. Palermo is een stad van de vele contrasten en laat je zeker verrassen. Je kunt prachtige verscholen kunst vinden als je door de verlaten steegjes van Palermo loopt. Eigenlijk is Palermo een groot openluchtmuseum met zijn vele kathedralen en verouderde gebouwen.

Turijn

turijn reisbestemmingen in italie allereistips

De stad Turijn wordt niet vaak als eerst gekozen wanneer je een vakantie of stedentrip naar Italië maakt. Maar dit is zeker wel aan te raden. Deze stad wordt vaak als zakenstad beschouwd, maar heeft zeker ook veel historie.
Turijn staat vooral bekend om de autofabrikant FIAT. Daarnaast kun je ook verrassend goed winkelen in Turijn. De brede boulevards, grote pleinen en mooi straten geven een de stad een luxe uitstraling.

Pisa

Genua

Siena

Lucca

Lecce

Eilanden

Bijzondere bestemmingen

Geef een reactie