Ga je op reis naar een ander land, dan is het altijd belangrijk om vooraf na te gaan of je bepaalde inentingen nodig, hoe het zit met hygiëne in een land en of je misschien te maken kunt krijgen met insecten als muggen of teken. Ook als je op reis gaat naar IJsland is het goed om je even in te lezen over wat je kunt verwachten. Daarom hebben we de belangrijkste punten over hygiëne, gezondheid en inentingen voor IJsland voor je op een rijtje gezet.

Verplichte inentingen voor IJsland

Net als voor de andere Noord-Europese landen zijn er geen verplichte inentingen / vaccinaties voor IJsland nodig. Ook als je voor een langere periode (meer dan een maand) door IJsland gaat reizen zijn er geen speciale inentingen nodig.

Gezondheid en hygiëne in IJsland

Zoals in de meeste andere Europese landen is het met de hygiëne in IJsland over het algemeen goed gesteld. Kans op een bacterie oplopen is natuurlijk overal mogelijk maar de kans hierop is klein in IJsland.

Teken in IJsland

Er is een minimaal risico op het oplopen van teken in IJsland door de koude winters die het land kent. Grote delen van het land raken dan bedolven onder een pak sneeuw wat het voor teken erg lastig maakt te overleven.

Muggen in IJsland

In beperkte mate komen muggen in IJsland voor. Vooral in gebieden met rivieren en watervallen kunnen de insecten opduiken. Ga je een roadtrip door IJsland maken en overnacht je onderweg in bijvoorbeeld een tent, dan is het raadzaam om een muggennet / klamboe mee te nemen voor het geval dat.

Wil je weten waar je je kunt laten vaccineren of wil je gewoon meer weten over inentingen voor IJsland? Wij raden de website vacciniatiesopreis.nl aan.

Geef een reactie