Ga je op reis naar een ander land, dan is het altijd belangrijk om vooraf na te gaan of je bepaalde inentingen nodig, hoe het zit met hygiëne in een land en of je misschien te maken kunt krijgen met insecten als muggen of teken. Ook als je op reis gaat naar Ierland is het goed om je even in te lezen over wat je kunt verwachten. Daarom hebben we de belangrijkste punten over hygiëne, gezondheid en inentingen voor Ierland voor je op een rijtje gezet.

Verplichte inentingen voor Ierland

Verplichte vaccinaties of inentingen zijn net als voor de andere Noord-Europese landen niet nodig. Ook als je voor een langere periode (meer dan een maand) door Ierland gaat reizen zijn er geen speciale inentingen nodig.

Gezondheid en hygiëne in Ierland

Zoals in de meeste andere Europese landen is het met de hygiëne in Ierland over het algemeen goed gesteld. Kans op een bacterie oplopen is natuurlijk overal mogelijk maar de kans hierop is klein in Ierland.

Teken in Ierland

In Ierland komen teken voor. In de vele uitgestrekte grasvelden en bossen die het land rijk is komen teken voor. Daarom is het raadzaam om een tekenkit mee te nemen op reis en aan het einde van de dag even te controleren of je geen teken hebt opgelopen.

Muggen in Ierland

Er komen ook muggen voor in Ierland. Vooral in gebieden met rivieren en meren kunnen de insecten opduiken. Ga je een roadtrip door Ierland maken en overnacht je onderweg in bijvoorbeeld een tent, dan is het raadzaam om een muggennet / klamboe mee te nemen voor het geval dat.

Wil je weten waar je je kunt laten vaccineren of wil je gewoon meer weten over inentingen voor Ierland? Wij raden de website vacciniatiesopreis.nl aan.

Geef een reactie