We hebben de meest bijzondere reisbestemmingen in Griekenland voor je uitgelicht. Lees hier over de populairste Griekse steden en eilanden en kom meer te weten over dit prachtige land. Griekenland is zowel in de zomer als in de winter een fijne plek om naartoe te gaan.

Steden als Athene en Thessaloniki zijn uitermate geschikt voor een weekendje weg. We vertellen over de geschiedenis en het heden van deze plaatsen en wat de bezienswaardigheden zijn die je volgens ons niet mag missen.

En vergeet de prachtige eilanden van Griekenland niet! We beschrijven de meest populaire eilanden, zoals Kreta, Rhodos, Kos, Lesbos, Zakynthos, Lefkas, Corfu en Santorini. Wat is er bijzonder en wat kun je er allemaal doen? Wij vertellen je er meer over, zodat je een goede indruk krijgt en hopelijk enthousiast wordt!

Lees verder voor een beschrijving van deze reisbestemmingen in Griekenland:

Steden

Athene

Griekenland reistips

Athene is de bakermat van een van de oudste beschavingen ter wereld. Op de Nederlandse is de invloed van het Grieks nog altijd goed te merken. We gebruiken tot op de dag van vandaag nog altijd tal van woorden die hun oorsprong in Athene en andere delen van het Griekse rijk hadden. In de stad kan je nog altijd belangrijke gebouwen uit de Griekse oudheid terugvinden. Zo is het Parthenon op de tafelberg Akropolis al vanaf grote afstand zichtbaar en tevens het symbool van de stad. Ook het belangrijke Erechtheion en de Tempel van Nikè liggen op de berg en kan je een bezoek brengen. Lees snel verder voor onze Athene reistips.

Thessaloniki

Thessaloniki reistips

Havenstad Thessaloniki ligt aan de noordoostkust van de Egeïsche Zee en is de tweede stad van Griekenland. De afstand tussen Thessaloniki en hoofdstad Athene is zo´n 520 kilometer. Thessaloniki is een moderne metropool, waarin ruim één miljoen mensen wonen, met een mix van historische en moderne gebouwen. Dankzij de belangrijke positie in het Byzantijnse Rijk werd er flink gebouwd in Thessaloniki. Gelukkig zijn er hedendaags nog een aantal van deze prachtig versierde Byzantijnse gebouwen te bezichtigen. We informeren over deze en meer bezienswaardigheden in onze Thessaloniki reistips.

Korinthe

reisbestemmingen-in-griekenland-korinthe

Oud ontmoet modern in Korinthe, een stad die wordt beschouwd als de toegangspoort tot het schiereiland Peloponnesos. In de Romeinse tijd was het één van de grootste en rijkste stadstaten van Griekenland, met twee grote havens: een aan de Golf van Korinthe en een aan de Saronische Golf. De uitgestrekte overblijfselen worden gedomineerd door bezienswaardigheden zoals de ruïnes van de tempel van Apollo. Achter de site rijst de heuvel van Acrocorinth op, die tijdens de Middeleeuwen werd versterkt. De moderne stad Korinthe ligt zeven kilometer ten noordoosten van de oude stad en slechts een uur rijden ten westen van Athene.

Volos

reisbestemmingen-in-griekenland-volos

Volos is een industriële havenstad, vanwaar veerboten de stad verlaten naar de paradijselijke eilanden Skopelos, Skiosos en Alonissos. De stad Volos zelf kent een rijke geschiedenis, met nederzettingen van deze stad van meer dan 6000 jaar oud. Vondsten uit deze nederzettingen bevinden zich in het Archeologisch Museum van de stad, dus een bezoekje zeker waard! In het noorden ligt de berg Pilion, vanwaar je naar hooggelegen dorpen en prachtige stranden kunt rijden. Mocht je in de buurt zijn, ga dan zeker even langs in Volos.

Piraeus

reisbestemmingen-in-griekenland-piraeus

Piraeus is één van de belangrijkste en meest dichtbevolkte steden van Griekenland. Op korte afstand van de hoofdstad is de stad Piraeus beroemd sinds de klassieke oudheid vanwege zijn strategische ligging en zijn haven, de grootste haven van Griekenland. Cultureel erfgoed, een historische achtergrond en een belangrijke locatie zijn factoren die de identiteit van dit fascinerende gebied bepalen. Het Archeologisch Museum van Piraeus is een echte aanrader, want hier wordt de geschiedenis van deze bijzondere stad uitgelegd en getoond.

Eilanden

Kreta

vervoer-naar-griekenland

Kreta staat vooral bekend als vakantiebestemming met zon, zee en strand. De mooiste stranden zijn die van Vai (want met palmbomen en azuurblauw water), het strand van Elafonisi (vanwege het ondiepe heldere water), en het strand van Seitan Limania (doordat dit een klein wit strand is tussen de rotsen). En last but not least: Balos Beach. Dit strand wordt beschouwd als de mooiste van Kreta en ligt op het schiereiland Gramvoussa. Lees verder voor meer tips over Kreta.

Corfu

griekse-eilanden-corfu

Corfu is één van de dichtst bevolkte gebieden van Griekenland en dat is het niet voor niks. Op groene eiland in het westen van Griekenland is het goed toeven. Je kunt er veel doen en de stadjes, zoals Corfu Stad, zijn van alle gemakken voorzien. Maar je komt niet alleen voor cultuur naar Corfu. Het eiland heeft ook mooie zandstranden te bieden, zoals in Kontogialos, Agios Gordis, Korisia en Glyfada. Kortom, Corfu staat garant voor een heerlijke vakantie! Lees hier verder.

Santorini

Griekenland reistips

Het eiland Santorini is één grote bezienswaardigheid, echter komen de meeste mensen voor de witte huisjes die tegen de kliffen aangebouwd zijn. Deze karakteristieke huizen vind je vooral in de dorpen Imerovigli, Oia, Firostefani en in hoofdstad Fira. Maar Santorini heeft meer te bieden dan witte huizen, want je kunt er ook uitermate goed terecht voor een heerlijke strandvakantie. Populaire badplaatsen, zoals Kamari, Perissa en Eros Beach, hebben alles wat je verlangt voor een heerlijk dagje zon, zee en strand. Bekijk hier meer tips over Santorini.

Meer Griekse eilanden

Kijk voor meer populaire Griekse eilanden, zoals Rhodos, Zakynthos, Lesbos, Lefkas en Kos op de speciale Griekse eilanden reistips pagina.

 

 

Geef een reactie