Het is belangrijk om voor je reis te checken of er inentingen voor Griekenland nodig zijn. Hier vind je betrouwbare informatie over eventuele vaccinaties die je nodig hebt om gezond op reis te gaan.

In Griekenland zijn geen inentingen verplicht gesteld. Je kunt dus zonder inentingen op reis gaan. Er zijn wel bepaalde inentingen die worden aanbevolen. Hieronder de aanbevolen inentingen:

Tekenencefalitis (TBE)

Als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen, dan wordt er wel een vaccinatie tegen tekenencefalitis (TBE) aanbevolen. Het gaat dan om de periode van maart tot en met november. Tekenencefalitis wordt veroorzaakt door besmette teken die het TBE-virus van dier naar dier, en soms naar mens, overdragen. De meeste mensen die besmet zijn geraakt met het virus worden niet ziek, of krijgen milde klachten 7 tot 14 dagen na de tekenbeet. Het is ook mogelijk later een ontsteking te krijgen in de hersenen, hersenvliezen en ruggenmerg. Een ziekenhuisopname is dan noodzakelijk.

Rabiës

Rabiës, beter bekend als hondsdolheid, kan in Kroatië bij dieren voorkomen. We raden aan zoveel mogelijk contact met dieren te vermijden, zeker zoogdieren zoals honden. Hiervoor hoeft vooraf geen vaccinatie genomen te worden.

 

Hygiëne in Griekenland

Met de hygiëne in Griekenland is het over het algemeen wel goed gesteld. Kans op een bacterie oplopen kan net als in Nederland, maar die kans is niet heel groot. Het is uiteraard aanbevolen om geregeld je handen te wassen en af te drogen met papieren doekjes. Kijk voordat je ergens gaat eten hoe het restaurant omgaat met de hygiënevoorschriften, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je eenmaal aan tafel zit. Overall is het in Griekenland goed gesteld qua hygiëne, dus je hoeft je niet teveel zorgen te maken.

 

Inentingen voor Griekenland zijn dus niet verplicht, maar wilt u meer informatie over vaccinaties op reis, klik dan hier.

Geef een reactie