Het geloof in Griekenland draait vooral om de Grieks-Orthodoxe kerk, zodoende dat de meeste feestdagen in Griekenland van Grieks-Orthodoxe aard zijn. Deze term wordt gebruikt om alle Kerken van de Byzantijnse afkomst aan te duiden en kent zijn oorsprong in 1833, toen 36 Griekse bisschoppen zich onafhankelijk verklaarden en dus hun eigen Kerk stichtten. Tegenwoordig zijn bijna alle Grieken lid van de Grieks-Orthodoxe Kerk.

De belangrijkste feestdagen in Griekenland

Ga je een reis door Griekenland maken? Houd dan in je planning rekening met de feestdagen in Griekenland. Het is vervelend als je plannen hebt gemaakt om iets te bezoeken, terwijl bij aankomst blijkt dat je voor een gesloten deur staat. Zeker buiten de grote steden zijn de winkels meestal gesloten tijdens feestdagen. Een voordeel van een feestdag is juist weer dat het een enorm leuke ervaring kan zijn een feest of evenement mee te maken. De belangrijkste feestdagen in Griekenland zijn:

[supsystic-tables id=7]

In Griekenland kennen ze, naast bovenstaande nationale feestdagen, ook zogenaamde ‘Naamdagen’. Bijna elke Griekse naam is gekoppeld aan de naam van een heilige en die wordt op een bepaald moment in het jaar gevierd. Een Naamdag wordt soms nog uitbundiger gevierd dan een verjaardag. Ze vieren het met dansen en eten & drinken, zoals tzatziki, ouzo en raki. 

Kijk voor meer informatie over de feestdagen in Griekenland op de website van Greece.com. En voor meer Griekenland tips op onze Griekenland Reistips pagina. 

Geef een reactie