Ga je binnenkort op reis en wil je weten aan welk budget voor Griekenland je ongeveer moet denken? Op deze pagina over het budget voor Griekenland lees je meer over hoe het zit met contant geld, pinnen en hoeveel fooi gebruikelijk is in een restaurant. Daarbij geven we aan hoeveel je ongeveer kwijt bent voor een overnachting, koffie, biertje en taxirit.

Valuta

De nationale munteenheid van Griekenland is net zoals in Nederland, de euro, dus dat is wel zo makkelijk. Geen gedoe met omwisselen en omrekenen. Je zult hierdoor zien dat Griekenland een stuk goedkoper is dan Nederland. Alles is goedkoper in Griekenland, van overnachten tot eten.

Contant geld

Er wordt in Griekenland doorgaans met contant geld betaald, terwijl pinnen snel aan populariteit wint en meestal ook mogelijk is. Ook kun je gebruik maken van je creditcard in hotels en de meeste restaurants. De financiële situatie in Griekenland is momenteel stabiel, maar Buitenlandse Zaken adviseert toch om extra contant geld mee te nemen.

Pinnen in Griekenland

Er zijn voldoende pinautomaten in Griekenland te vinden. In een stad vaker dan in een dorp, maar altijd in de buurt. Bij pinautomaten met een Maestro-logo kun je altijd veilig pinnen. Met vrijwel alle Nederlandse bankpassen kun je probleemloos pinnen in Griekenland.

Fooi geven in Griekenland

Het is gebruikelijk om fooi te geven in Griekenland, zeker in restaurants. Je kunt voor de hoogte van een fooi 10% aanhouden, dan zit je altijd goed. In sommige restaurants wordt fooi al op de bon gezet, dus controleer de bon altijd even.

Wat kost dit gemiddeld?

Kop koffie: € 2,20
Glas bier: € 1,50
Maaltijd: € 10,-
Budget hotel: € 25,-
Middenklasse hotel: € 75,-
Taxirit: € 10,-

We hopen dat je iets hebt aan deze informatie over budget voor Griekenland. Kijk hier voor alle andere info over Griekenland.

Geef een reactie