Athene is de bakermat van een van de oudste beschavingen ter wereld. Op de Nederlandse is de invloed van het Grieks nog altijd goed te merken. We gebruiken tot op de dag van vandaag nog altijd tal van woorden die hun oorsprong in Athene en andere delen van het Griekse rijk hadden. Woorden als democratie, mysterie, muziek, alfabet, politiek, narcisme
hypotheek, school, oceaan, discotheek, psychologie, Olympische Spelen, autobiografie, theorie enzovoort enzovoort. Een bezoek aan deze stad is een hele ervaring. Athene reistips mogen dan ook niet ontbreken op onze site!

Over Athene

De stad Athene speelde een hoofdrol in de totstandkoming van de hedendaagse beschaving. De eeuwenoude stad ligt in het zuiden van het Griekse vasteland en nabij de Mirtoïsche zee. In de stad kan je nog altijd belangrijke gebouwen uit de Griekse oudheid terugvinden. Zo is het Parthenon op de tafelberg Akropolis al vanaf grote afstand zichtbaar en tevens het symbool van de stad. Ook het belangrijke Erechtheion en de Tempel van Nikè liggen op de berg en kan je een bezoek brengen.

De haven van Athene, Piraeus ligt op korte afstand van het centrum en was ooit de belangrijkste havenstad ter wereld. Vanuit de haven vertrokken schepen naar diverse andere landen aan de Middellandse zee, zowel in Europa als in Azië en Afrika. Deze haven heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Athene.

Bezienswaardigheden in Athene

Eigenlijk is Athene een stad die je een keer gezien moet hebben. De stad heeft een belangrijke rol in het ontstaan van het hedendaagse Europa gespeeld en er zijn tal van prachtige historische gebouwen in de stad te vinden die over de hele wereld toeristen aantrekken. Jaarlijks trekken de belangrijkste bezienswaardigheden in Athene miljoenen toeristen aan.

Meer Athene reistips

Indien je op zoek ben naar nog meer Athene reistips, dan raden wij je aan om één van de betere reisgidsen aan te schaffen voordat je op reis gaat. Reisgidsen over Athene zoals Lonely Planet of Capitool vinden wij zelf de beste. Je vindt hier een overzicht voor reisgidsen voor Athene en andere plaatsen in Griekenland.

[rwp_snippets box=”0″]
[rwp_box_form id=”0″]

Geef een reactie