In het zuiden van Frankrijk, in de Provence, ligt Marseille. Het is na Parijs de grootste stad van het land en de grootste havenstad van Frankrijk. Gelegen aan de middellandse zee vind je deze prachtige historische stad die absoluut een bezoek waard is. Lees alles over deze stad in onze Marseille reistips en laat je verbazen!

Over Marseille

Al in de tijden dat Grieken grote delen van de Middellandse zee beheersten werd Marseille gesticht. Vooral de gunstige liggen aan de kust en nabij de Rhone zorgde ervoor dat het een belangrijke handelsstad werd. Onder heerschappij van de Grieken stond de stad bekend als Massalia. Vanuit de stad werden vele ontdekkingsreizen ondernemen naar bijvoorbeeld Ijsland. Ook werd de stad gebruikt als uitvalsbasis van de militaire vloot om zo meer land te veroveren.

In de lange geschiedenis is de stad vaak veranderd van heerser. Pas in 1480 kwam de stad weer in Franse handen terecht.

Bezienswaardigheden in Marseille

Er zijn tal van interessante bezienswaardigheden in Marseille te vinden zoals de (natuurlijke) haven Vieux-Port zelf. Ook is de stad rijk aan diverse forten zoals fort Saint-Jean (1660), fort Saint-Nicolas (1660) en fort Saint-Jean. Ook het stadhuis is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Marseille. Het oudste huis van de stad, Hôtel de Cabre, mag niet aan de Marseille reistips ontbreken.

Haven van Marseille

Haven van Marseille

Fort in Marseille

Fort in Marseille

Naar Marseille reizen

Vervoer naar Marseille is op verschillende manieren mogelijk. Natuurlijk kan je de auto nemen. Daarbij moet je wel op een lange zit rekenen en rekening houden met de tolwegen. In plaats van de auto zijn er goede alternatieven om naar Marseille te reizen zoals de trein of het vliegtuig.

Vliegen naar Marseille

Vanuit Nederland bieden KLM en Easyjet directe vluchten naar Marseille aan. Het vliegveld van Marseille, Marseille Provence, ligt ten noordwesten van de stad. Per regionale trein reis je in 36 minuten van de luchthaven van Marseille naar het centrum toe (Vitrolles Aéroport Marseille Provence naar Marseille Gare Saint-Charles station). Om de tien minuten rijden er treinen. Natuurlijk kan je ook een taxi nemen.

Vanuit Nederland kan je een vliegticket naar Marseille boeken vanaf €29 per enkele reis.

Trein naar Marseille

Een goed alternatief voor het vliegtuig is de trein. In de zomerperiode (juni t/m augustus) rijdt er op zaterdagen vanuit Nederland een rechtstrechte trein naar Marseille toe. Met deze Zonthalys vertrek je vroeg in de ochtend uit Amstedam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen of Brussel om vervolgens rond twee uur in de middag aan te komen in Marseille. Terug vertrekt de trein rond vier uur om rond middernacht weer terug aan te komen in Amsterdam. Treinickets boek je online vanaf €69 per enkele reis. Ook is het mogelijk om met de reguliere Thalys naar Brussel of Parijs te reizen om daar op de TGV naar Marseille te stappen. Vanaf €60 kan je al een enkele reis met de trein naar Marseille boeken. Bekijk aanbieden en prijzen.

Auto naar Marseille

Met de auto naar Marseille rijden is natuurlijk ook een optie. Wel moet je rekening houden met de tolwegen onderweg. Kosten kunnen soms flink oplopen. Ook moet je op een lange zit rekenen. Je bent de hele dag onderweg! Misschien kan je beter per trein reizen of vliegen en vervolgens een auto huren in Marseille! Al vanaf €36 per dag kan je via Sunnycars een auto huren.

Marseille hotel tips

Overnachten in Marseille is geen probleem. Er zijn veel hotels in Marseille te vinden. Vaak zitten ze snel vol dus heb je concrete plannen om naar Marseille te reizen, boek je hotel in Marseille dan op tijd!

De meeste hotels en appartementen vind je in het centrum van Marseille of rondom de oude haven. Prijzen zijn vrijwel gelijk aan de prijzen in Nederland. Vaak kan je vanaf €50 per kamer per nacht al een prima hotel boeken. Ook zijn er goedkope hotels in Marseille te vinden. Al vanaf €40 kan je in een B&B of hostel overnachten. Via sites als Booking.com kan je eenvoudig online je hotel in Marseille boeken.

bla bla

Hotel Lyon Paradise

Ben je een reiziger op budget, dan is hotel Lyon Paradise waarschijnlijk de beste optie voor je van onze hotel tips Lyon. Voor €25 kan je hier al een overnachting boeken. De accommodatie ligt aan de rand van het centrum van Lyon.

Hotel bekijken

bla bla

Hotel Lyon Paradise

Ben je een reiziger op budget, dan is hotel Lyon Paradise waarschijnlijk de beste optie voor je van onze hotel tips Lyon. Voor €25 kan je hier al een overnachting boeken. De accommodatie ligt aan de rand van het centrum van Lyon.

Hotel bekijken

Naast de Marseille hotel tips hierboven zijn er nog tal van alternatieve accommodaties in Marseille te vinden. Zowel budget accommodaties als middenklasse-en luxe hotels op locaties in het centrum of net daarbuiten. Regelmatig zijn er interessante hotelaanbiedingen naar Marseille te vinden. Zeker als je buiten de drukke periodes reist.

Zoek hotel aanbiedingen

Waterval Kroatië

Meer Marseille reistips

Ben je op zoek naar nog meer Marseille reistips? Dan raden we je aan om een reisgids voor Frankrijk te kopen. Zelf vinden we Lonely Planet en Rough Guide de beste reisgids voor Frankrijk.

[rwp_snippets box=”0″]
[rwp_box_form id=”0″]

Geef een reactie