Parijs, de stad van de liefde, metropool en misschien wel de populairst stad ter wereld! Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen de stad. Sommigen bezoeken de stad die al jarenlang op hun bucket list staat voor het eerst terwijl anderen soms jaarlijks terugkeren omdat ze verliefd zijn geworden op de stad. Ben je van plan om een stedentrip Parijs te gaan maken, dan wil je natuurlijk wel een leuk, betaalbaar hotel in een gezellige wijk boeken. We hebben daarom de leukste wijken om te verblijven in Parijs voor je uitgelicht met per wijk een aantal leuke hotel tips!

Het centrum van Parijs

Wereldstad Parijs is groot, erg groot. Er is niet één centrum van Parijs aan te wijzen. Wel is er een geografische centrum in Parijs aan te wijzen. Dit is het gebied aan de oevers van de Seine rivier en inclusief het eiland Île de la Cité waar je de beroemde Notre Dame vindt. Hier is de stad Parijs gesticht en in dit deel van de stad vind je de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs zoals het Louvre Museum, de Tuilerieën, Palais Royal, Place Vendôme en Les Halles. Dit deel van Parijs wordt arrondissement 1 genoemd. In totaal is Parijs in 20 arrondissementen opgedeeld. Vanuit het 1e arrondissement dat dus in het hart van Parijs ligt ontrolt de nummering van de arrondissementen zich in de vorm van een slakkenhuis naar buiten. Hoe hoger het nummer van een arrondissement, hoe verder het arrondissement van het centrum vandaan ligt.

De meeste monumenten en bezienswaardigheden van Parijs liggen in de eerste 7 arrondissementen aangezien dit het oudste deel van de stad is. De leukste wijken om te verblijven in Parijs vind je dan ook in dit gebied.

Le Marais - Place des Vosges

Le Marais – Place des Vosges

Le Marais

Bij veel regelmatige bezoekers van Parijs is de modieuze wijk Le Marais erg populair. Ook wijzelf vinden dit één van de leukste wijken in Parijs om te verblijven. Le Marais ligt in het vierde arrondissement van Parijs direct ten noorden van de Seine. De wijk staat bekend om zijn vele leuke restaurants met goed eten, kledingwinkeltjes, barretjes, galerieën en hippe boetieks. Ook is dit de beste wijk in Parijs om uit te gaan. Vooral rue Vieille-du Temple is een erg leuke en gezellige straat om uit te gaan.

Je kunt uren door de sfeervolle straatjes van Le Marais struinen zonder je te vervelen! Wil je even bijkomen van het gestruin, dan kan je het nabijgelegen groene Place des Vosges opzoeken. Dit plein is het oudste plein van Parijs en werd in 1612 gebouwd onder Hendrik IV. Het plein wordt omringd door bomen en huizen die opvallen door hun rode bakstenen. Het oude huis van Victor Hugo dat tegenwoordig een museum is vind je vlakbij het plein.

In de wijk Le Marais vind je ook het prachtige stadhuis van Parijs (l’Hôtel de Ville), het plein Place de La Bastille, de plek waar de Franse revolutie begon en waar de Bastille gevangenis stond, Le Mémorial de la Shoah, het holocaustmonument, de prachtige jezuïeten-tempel Église Saint-Paul-Saint-Louis, het Picasso Museum en stadsmuseum (Musée Carnavalet). Kortom, er valt voldoende te zien en doen in Le Marais!


Le Marais hotel tips

Le Marais hotel tips

Het barst werkelijk waar van de hotels in Le Marais. Naast hotels is er ook een groot aanbod van hostels en guesthouses. Omdat de wijk zo populair is zijn hotels vaak snel volgeboekt. Zeker in drukke (vakantie)periodes. Boek daarom tijdig je hotel in Le Marais. Vaak kan je nog zonder kosten annuleren. Op basis van onze eigen ervaringen hebben wij de onderstaande drie Le Marais hotel tips gemaakt.

Natuurlijk zijn er naast onze Le Marais hotel tips nog veel meer andere hotels en andere accommodaties in deze leuke wijk te vinden. Bekijk een overzicht van alle hotels in Le Marais.

Quartier Latin in Parijs

Quartier Latin

Quartier Latin

Nog een van de leukste wijken om te verblijven in Parijs is Quartier Latin. Deze populaire wijk ligt ten zuiden van de Seine en dankt zijn naam aan het feit dat de eerste Franse universiteit (de Sorbonne met Latijn als voertaal) hier werd gebouwd. De universiteit werd gebouwd in 1150 en is daarmee één van de oudste universiteiten ter wereld. In de wijk Quartier Latin liggen tal van universiteitsgebouwen maar ook veel kerken en het Arènes de Lutèce, een imposant oud Romeins theater. In de van oudsher studentenwijk vind je tal van gezellige barretjes en bistro’s. Veel studenten wonen tegenwoordig helaas niet meer in de wijk omdat de wijk inmiddels veel te duur is geworden. Ook mausoleum Pantheon waar Franse helden als Victor Hugo, Voltaire, Rousseau, Zola, familie Curie en Alexandre Dumas begraven liggen vind je in de wijk.

Een plek waar Fransen graag komen is Jardin du Luxembourg. Dit prachtige park ligt aan de rand van Quartier Latin. Je kunt er heerlijk even zitten en genieten van de natuur en rust. Ook het de botanische tuinen van Jardin des Plantes uit 1626 is absoluut de moeite van een bezoekje waard. Er is ook een dierentuin met duizenden dieren te bewonderen.

Als je jezelf afvraagt waar in Parijs te overnachten, dan is het levendige Quartier Latin een goede keuze. Vooral de fijne sfeer maar ook de centrale liggen en de aanwezigheid van vele restaurantjes, barretjes en bistro’s maken van de wijk een toplocatie in Parijs!


Quartier Latin hotel tips

Quartier Latin hotel tips

Aan hotels in Quartier Latin is ook zeker geen gebrek. De meeste accommodaties vind je in het noordwesten van de wijk tussen Jardin du Luxembourg en de Seine in. Prijzen van hotels in Quartier Latin liggen doorgaans iets lager dan die in Le Marais. Op basis van onze eigen ervaringen hebben wij de onderstaande drie Quartier Latin hotel tips gemaakt.

Heb je toch liever een ander goedkoop of leuk hotel in Quartier Latin? Er zijn natuurlijk nog veel meer hotels in de wijk te vinden dan onze Quartier Latin hotel tips. Bekijk een overzicht van alle hotels in Quartier Latin.

Montmarte in Parijs

Montmarte

Montmartre

Hou je van schilderachtige straatjes en romantiek, dan is Montmartre de plek voor jou! De wijk waar kunstenaars graag komen ligt in arrondissement 18 in het noorden van Parijs. Montmartre is dé nummer één van leukste wijken om te verblijven in Parijs als het gaat om romantiek. Vele beroemde kunstenaars als Picasso, Dali, Toulouse-Lautrec en Duchamp zochten hier hun heil. Ze putten inspiratie uit de prachtige wijk die gebouwd is rondom (en deels op) de heuvel waar je ook de beroemde Sacre Coeur basiliek vindt. Vanaf tal van steegjes, smalle winkelstraten en pleintjes heb je zicht op het prachtige gebouw dat bovenop de heuvel pronkt. Als je in de wijk staat begrijp je goed waarom de vele kunstenaars juist hier verbleven. De wijk is een ware melting pot, er wonen mensen uit landen en culturen over de hele wereld.

Er zijn tal van bezienswaardigheden in Montmartre te vinden. Naast de Sacre Coeur vind je hier ook begraafplaats Cimetière de Montmartre

Het uitgaansleven in Montmartre is bruisend. Er zijn veel pleintjes met barretjes, discotheken en clubs. Zo kan je bij het plein Place du Tertre prima uitgaan. Het barst er van de leuke tentjes. Place Pigalle is wat “pikanter”. Hier zijn veel clubs te vinden waar je bijna naar binnen wordt gesleept door dames die je vervolgens veel te veel laten betalen voor een drankje (of drankjes). Wees gewaarschuwd.

Even verderop (ten westen van Place Pigalle), gelegen aan Boulevard de Clichy en in de rosse buurt van Quartier Pigalle, vind je de beroemde Moulin Rouge, het bekendste cabarettheater van Parijs.

Houd je veel van uitgaan en terrasjes of Romantiek, dan is Montmartre de beste keuze voor je!


Quartier Latin hotel tips

Montmartre hotel tips

Montmartre is een van de wijken met de meeste hotels van Parijs. Veel accommodaties vind je in en rondom het uitgaansgebied van Montmartre, vaak op de pleintjes of in de straatjes daaromheen. Vooral in het zuiden van de wijk liggen veel hotels. Op basis van onze eigen ervaringen hebben wij de onderstaande drie Montmartre hotel tips gemaakt.

Ben je toch naar iets anders op zoek? Er zijn natuurlijk nog veel meer hotels in de wijk te vinden dan alleen onze Montmartre hotel tips. Bekijk een overzicht van alle hotels in Montmartre.

Geef een reactie