Voordat je op reis gaat naar Finland is het belangrijk om na te gaan of er inentingen nodig zijn en hoe het zit met gezondheid en hygiëne in het land. Daarom hebben we de belangrijkste punten over hygiëne, gezondheid en inentingen voor Finland voor je op een rijtje gezet.

Verplichte inentingen voor Finland

Er zijn geen verplichte inentingen / vaccinaties voor Finland nodig. Ook als je voor een langere periode (meer dan een maand) door Finland gaat reizen zijn er geen speciale inentingen nodig.

Gezondheid en hygiëne in Finland

Met de hygiëne in Finland is het vrijwel hetzelfde gesteld als in de meeste ander Europese landen. Kans op een bacterie oplopen is natuurlijk overal mogelijk maar de kans hierop is klein in Finland. Ga je off the beaten track of een meerdaagse sledetocht met husky’s maken, let er dan op dat je voedsel goed is doorgekookt of gebakken. Een voedselvergiftiging oplopen tijdens je reis is geen pretje en zonde van je tijd.

Teken in Finland

Finland is een uitgestrekt land met veel bossen, meren en grasland. Er komen zodoende in deze gebieden teken voor. Zeker in de periode van maart tot en met november. Controleer jezelf daarom goed op eventuele tekenbeten en neem de nodige voorzorgsmaatregelen (zoals het meenemen van een tekenkit). Teken encefalitis komt op de Äland eilanden voor.

Muggen in Finland

Aangezien er ruim 188.000 meren in Finland te vinden zijn zal het je niet verwonderen dat er ook muggen in Finland voorkomen. Ga je de natuur in en overnacht je daar ook, dan is het raadzaam om muggenwerende spray zoals DEET en een klamboe om veilig in te kunnen slapen mee te nemen.

Wil je weten waar je je kunt laten vaccineren of wil je gewoon meer weten over inentingen voor Finland? Wij raden de website vacciniatiesopreis.nl aan.

Geef een reactie