In het overwegend protestantse Finland kennen ze een bescheiden aantal feestdagen. Veruit het grootste deel van de bevolking is gelovig (ruim 80%) en viert de meeste feestdagen in Finland dan ook graag mee! Deze feestdagen verschillen van traditionele, religieuze of nationale aard. Tijdens sommige feestdagen zijn de meeste mensen vrij en zijn winkels, musea en bepaalde bezienswaardigheden vaak gesloten.

De belangrijkste feestdagen in Finland

Ga je een reis door Finland maken? Houd dan in je planning rekening met de feestdagen in Finland. Is is vervelend als je plannen hebt gemaakt maar blijkt dat je voor een gesloten deur komt te staan. Vaak is het een enorm leuke ervaring om eens een feest of evenement mee te maken. De belangrijkste feestdagen in Finland zijn:

[supsystic-tables id=10]

Naast de overwegend protestantse feestdagen zijn er nog enkele feestdagen die lokaal worden gevierd door bijvoorbeeld bepaalde stammen (zoals Sami of Lappen). Ook komen lokale feesten en evenementen veel voor. Ook zijn er diverse gemeenschappen in Finland die bestaan uit groepen Russen, Esten of Zweden. Ook deze gemeenschappen houder er eigen feestdagen en tradities op na.

Geef een reactie